Trichomoniaza – Diagnostic

Trichomoniaza poate fi uneori dificil de diagnosticat, deoarece simptomele sunt similare cu cele ale altor infecții cu transmitere sexuală (ITS).

Dacă credeți că aveți trichomoniază, trebuie să vizitați medicul dumneavoastră de familie sau clinica locală de sănătate sexuală (medicină genitourinară (GUM)).

Găsește-ți cea mai apropiată clinică de sănătate sexuală .

Unele intervenții chirurgicale de familie oferă un serviciu îmbunătățit de sănătate sexuală pentru diagnosticarea și tratarea ITS. Poate este mai bine să vizitați o clinică GUM în schimb, deoarece aceste clinici pot efectua mai rapid teste precise.

În unele cazuri, medicul dumneavoastră de familie poate să vă trimită la o clinică GUM pentru teste și tratament, dacă consideră că aveți trichomoniază.

Examinare

Dacă medicul dumneavoastră sau asistenta medicală suspectează că aveți trichomoniază, acestea vor efectua de obicei o examinare a zonei dumneavoastră genitale.

La femei, trichomoniaza poate provoca secreții vaginale anormale sau petele roșii pe pereții vaginului și pe colul uterin (gâtul uterului).

Dacă sunteți un bărbat cu trichomoniază suspectată, medicul dumneavoastră sau asistenta medicală vă vor examina penisul pentru semne de inflamație sau externare.

Testare de laborator

După un examen fizic, este posibil ca medicul sau asistenta să fie nevoie să ia un tampon din vagin sau penis. Tamponul va fi analizat într-un laborator pentru a verifica semnele infecției cu tricomoniază. Poate dura câteva zile pentru ca rezultatele să revină.

La bărbați, o probă de urină poate fi, de asemenea, testată pentru tricomoniază.

Dacă medicul sau asistenta dumneavoastră suspectează puternic că aveți trichomoniază, vi se poate recomanda să începeți un curs de tratament înainte de a reveni rezultatele. Acest lucru asigură că infecția dvs. este tratată cât mai curând posibil și reduce riscul de răspândire a infecției.

Consultați tratarea trichomoniazei pentru mai multe informații.

Notificarea partenerilor sexuali

Dacă testul arată că ai trichomoniază, este foarte important ca partenerul tău sexual actual și orice alți parteneri recente să fie, de asemenea, testate și tratate. Personalul de la clinică sau chirurgie medicală poate discuta cu dvs. care dintre partenerii dvs. sexuali ar putea fi necesar să fie testat.

Dacă este posibil, spuneți partenerului dvs. sexual și oricărui fost partener pentru a putea fi testate și tratate. Dacă nu doriți să faceți acest lucru, clinica o poate face, de obicei, pentru dvs. (se numește notificarea partenerului și clinica nu va dezvălui cine sunteți).

Dacă ați avut trichomoniază și ați fost vindecat, nu este necesar să le spuneți partenerilor viitori.