Trichomoniaza – Prevenire

Dacă ați avut trichomoniază și a fost tratat, nu veți fi imun la infecție și l-ar putea reveni.

Ca orice infecție cu transmitere sexuală (ITS) , cea mai bună metodă de a preveni trichomoniaza este să faci sex sigur. Acest lucru înseamnă întotdeauna utilizarea unui prezervativ .

Următoarele măsuri vă vor ajuta să vă protejați de trichomoniază și de majoritatea altor BTS, inclusiv clamidia și gonoreea . De asemenea, vă vor ajuta să vă împiedicați să îl transmiteți partenerului:

  • folosiți prezervative (bărbat sau femeie) de fiecare dată când faceți sex vaginal sau anal
  • dacă faceți sex oral, acoperiți penisul cu un prezervativ sau organele genitale feminine cu un pătrat din latex sau poliuretan (un baraj)
  • dacă ești femeie și freacă-ți vulva de vulva partenerului tău feminin, unul dintre tine ar trebui să-ți acopere organele genitale cu un baraj
  • evitați să împărtășiți jucării sexuale – dacă le împărtășiți, spălați-le sau acoperiți-le cu un prezervativ nou înainte ca cineva să le folosească

Dacă nu sunteți sigur cum să folosiți prezervativul corect, puteți citi despre cum să utilizați prezervativul .

Dacă ați fost diagnosticat cu trichomoniază, asigurați-vă că atât dumneavoastră cât și partenerul dvs. sunt tratați și că toate jucăriile sexuale pe care le-ați folosit sunt curățate.

Se testează

Dacă sunteți activ sexual, mergeți la controale periodice de sănătate sexuală. Puteți obține o programare vizitând clinica locală de medicină genitourinară (GUM).

Găsiți-vă clinica locală de sănătate sexuală .

Dacă observați semne sau simptome ale unei ITS, evitați să faceți sex și vizitați clinica de medicină generală sau GUM cât mai curând posibil.

Ajutor și sfaturi suplimentare

Sunați la Serviciul Național de Sănătate Sexuală la 0300 123 7123 pentru consultanță și asistență confidențială 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână.

Citiți mai multe despre unde puteți primi sfaturi de sănătate sexuală .