Talasemie – Diagnostic

Talasemia este adesea detectată în timpul sarcinii sau la scurt timp după naștere.

De asemenea, pot fi efectuate teste de sânge în orice moment pentru a verifica dacă există talasemie sau pentru a vedea dacă sunteți un purtător de talasemie și riscați să aveți un copil cu acesta.

Screening în timpul sarcinii

Screeningul pentru a verifica dacă un copil riscă să se nască cu talasemie este oferit tuturor gravidelor din Anglia.

Aceasta presupune efectuarea unui test de sânge pentru a verifica dacă aveți trăsătură de talasemie.

Dacă mama are trăsătură, tatălui i se oferă un test pentru a vedea dacă o poartă și el.

În mod ideal, screeningul ar trebui să fie efectuat înainte de a rămâne însărcinată cu 10 săptămâni, astfel încât tu și partenerul dvs. aveți timp să luați în considerare opțiunea unor teste suplimentare pentru a afla dacă copilul dvs. se va naște cu talasemie.

Aflați mai multe despre screeningul pentru talasemie în timpul sarcinii

Testarea după naștere sau mai târziu în viață

Nou-născuții nu sunt testați de rutină pentru talasemie, deoarece testul utilizat nu este întotdeauna fiabil la scurt timp după naștere, iar talasemia nu este imediat periculoasă.

Dar principalul tip, beta-talasemie majoră, este adesea preluat ca parte a testului de sânge la nounăscut (înțepătură de călcâi).

Un test de sânge poate fi efectuat în orice moment pentru a diagnostica talasemia dacă un copil sau un adult prezintă simptome de talasemie și starea nu a fost preluată mai devreme.

Testarea trăsăturii de talasemie

Un test de sânge poate fi făcut în orice moment pentru a afla dacă aveți trăsătura de talasemie și riscați să aveți un copil cu talasemie.

Acest lucru poate fi util în special dacă aveți antecedente familiale ale afecțiunii sau partenerul dumneavoastră este cunoscut pentru a avea talasemie.

Dacă vă îngrijorează faptul că puteți fi un purtător de talasemie, cereți un test de la chirurgia dumneavoastră Medic de familie sau cel mai apropiat centru de celule de secera și talasemie . Atât bărbații, cât și femeile pot face testul.

Aflați mai multe despre a fi purtător de talasemie