Sifilis – Tratament

Sifilisul poate fi tratat de obicei cu un curs scurt de antibiotice .

Este important să fie tratat deoarece sifilisul nu va dispărea de unul singur și poate cauza probleme grave dacă este lăsat netratat.

Antibiotice pentru sifilis

Un curs scurt de antibiotice poate vindeca de obicei sifilisul. Acestea sunt disponibile numai pe bază de rețetă, așa că va trebui să fiți testate pentru sifilis pentru a le obține.

Tipul de tratament de care ai nevoie depinde de cât timp ai avut sifilis.

Sifilisul care a durat mai puțin de 2 ani este de obicei tratat cu o injecție de penicilină în fese sau cu un curs de 10-14 zile de comprimate de antibiotice dacă nu puteți avea penicilină.

Sifilisul care a durat mai mult de 2 ani este de obicei tratat cu 3 injecții de penicilină în fese, administrate la intervale săptămânale sau cu un curs de 28 de zile de comprimate de antibiotice dacă nu puteți avea penicilină.

Cazurile mai grave care afectează creierul sunt de obicei tratate cu injecții zilnice de penicilină administrate în fese sau venă timp de 2 săptămâni sau un curs de 28 de zile de comprimate de antibiotice dacă nu puteți avea penicilină.

Următoarele teste de sânge vor fi recomandate după terminarea tratamentului pentru a verifica dacă acesta a funcționat.

Efecte secundare ale tratamentului

Este posibil să apară unele reacții adverse la scurt timp după tratament.

Aproximativ 2 din 5 persoane au simptome de gripă de scurtă durată, cum ar fi:

Aceste simptome durează de obicei doar 24 de ore și pot fi tratate adesea cu paracetamol . Obțineți sfaturi de la medicul dumneavoastră dacă sunt severe sau nu vă stabiliți.

Există, de asemenea, riscul de a avea o reacție alergică la scurt timp după o injecție de penicilină. Veți fi monitorizat după tratament pentru a verifica acest lucru și veți fi tratat dacă apare.

Evitarea sexului în timpul tratamentului

Evitați orice fel de activitate sexuală sau contact sexual strâns cu o altă persoană până la cel puțin 2 săptămâni după terminarea tratamentului.

Aceasta include sexul vaginal, anal și oral, precum și contactul apropiat cu pielea.

Dacă faceți sex în timpul tratamentului, ați putea fi infectat din nou sau puteți transmite infecția către altcineva.

Notificarea și tratarea partenerilor sexuali

Partenerii tăi sexuali actuali și precedenți ar trebui să fie, de asemenea, testați și tratați sifilisul, deoarece lăsarea infecției netratate poate duce la probleme grave.

Cât de departe trebuie să mergi depinde de cât timp ai avut sifilis înainte de a fi diagnosticat și tratat.

Puteți alege să vă anunțați singuri partenerii dvs. sexuali precedenți, cu sprijinul personalului clinicii, sau clinica le poate contacta prin scrisoare sau telefon și sfătuiți-i să participe la un check-up.

Dacă clinica ia legătura cu partenerii dvs. sexuali precedenți pentru dvs., detaliile dvs. vor rămâne total confidențiale și nu se vor furniza informații despre dvs. fără acordul dumneavoastră.

Tratarea sifilisului în timpul sarcinii

Femeile însărcinate cu sifilis pot fi tratate în siguranță cu antibiotice.

Tratamentul de care aveți nevoie depinde de cât timp ați avut sifilis și cât de lung sunteți în sarcină.

Femeile însărcinate care au avut sifilis timp de mai puțin de 2 ani sunt de obicei tratate cu o injecție de penicilină în fese (dacă sunt tratate în primul sau al doilea trimestru) sau cu 2 injecții administrate o săptămână între ele (dacă sunt tratate în al treilea trimestru).

Femeile însărcinate care au avut sifilis timp de mai bine de 2 ani sunt de obicei tratate cu 3 injecții de penicilină în fese, administrate la intervale săptămânale.

Poate fi necesar un scurt curs de comprimate de antibiotice dacă nu poți avea penicilină.