Repararea tendoanelor mâinilor

Dacă oricare dintre tendoanele din mâna dvs. sunt deteriorate, poate fi necesară o intervenție chirurgicală pentru a le repara și pentru a ajuta la restabilirea mișcării în degetele sau degetul mare afectat.

Ce sunt tendoanele?

Tendoanele sunt cordoane dure de țesut care leagă mușchii de oase. Când un grup de mușchi se contractă (se strânge), tendoanele atașate vor trage anumite oase, permițându-vă să faceți o gamă largă de mișcări.

Există 2 grupuri de tendoane în mână:

  • tendoanele extensoare – care merg de la antebraț pe partea din spate a mâinii până la degete și degetul mare, permițându-vă să îndreptați degetele și degetul mare
  • tendoanele flexoare – care îți trec de antebraț prin încheietura mâinii și pe palma mâinii, permițându-ți să îndoiești degetele

Chirurgia poate fi adesea efectuată pentru a repara deteriorarea ambelor grupuri de tendoane.

Când este necesară repararea tendoanelor mâinii

Repararea tendoanelor mâinilor se efectuează atunci când unul sau mai multe tendoane din mâna ta se rup sau sunt tăiate, ceea ce duce la pierderea mișcărilor normale ale mâinii.

Dacă tendoanele extensoare sunt deteriorate, nu veți putea îndrepta unul sau mai multe degete.

Dacă tendoanele tale flexoare sunt deteriorate, nu vei putea îndoi unul sau mai multe degete.

Deteriorarea tendoanelor poate provoca, de asemenea, durere și inflamație (umflare) în mâna ta.

În unele cazuri, deteriorarea tendoanelor extensoare poate fi tratată fără a fi necesară o intervenție chirurgicală, folosind un suport rigid numit pinten care este purtat în jurul mâinii.

Cauzele comune ale leziunilor tendonului includ:

  • tăieturi – tăieturile de pe spate sau palma mâinii pot duce la vătămarea tendoanelor
  • leziuni sportive – tendoanele extensoare se pot rupe atunci când înfige un deget, cum ar fi încercarea de a prinde o minge; Uneori, tendoanele flexoare pot fi trase de pe os când apucați tricoul unui adversar, cum ar fi în rugby; și scripetele care dețin tendoane flexoare se pot rupe în timpul activităților care implică o prindere intensă, cum ar fi alpinismul
  • mușcăturimușcăturile de animale și umane pot provoca leziuni ale tendonului, iar o persoană poate deteriora tendonul mâinii după ce a lovit o altă persoană în dinți
  • strivirea rănilor – blocarea unui deget într-o ușă sau zdrobirea unei mâini în accident de mașină poate împărți sau rupe un tendon
  • artrita reumatoida – artrita reumatoida poate cauza tendoanele pentru a deveni inflamate, ceea ce poate duce la tendoanele fisurări în cazuri severe

Chirurgie pentru repararea tendoanelor

repararea tendoanelor poate implica chirurgul face o tăietură (incizie) la încheietura mâinii, mâna sau cu degetul astfel încât acestea să poată localiza capetele tendonului divizat și să le îmbinați.

Tendoanele extensoare sunt mai ușor accesibile, astfel încât repararea lor este relativ simplă.

În funcție de tipul de prejudiciu, poate fi posibil să tendoanele repararea extensori într – un (A & E) , Departamentul de urgență accident și cu ajutorul unui anestezic local pentru a amorti zona afectată.

Repararea tendoanelor flexoare este mai dificilă deoarece sistemul tendoanelor flexoare este mai complex.

Reparația tendoanelor flexoare trebuie de obicei efectuată fie în anestezic general, fie în anestezie regională (unde este brațat întregul braț) într-o sală de operație de către un chirurg plastic sau ortoped cu experiență, specializat în chirurgia mâinilor.

Citiți mai multe despre cum se efectuează reparația tendoanelor mâinii .

Recuperarea de la operație

Ambele tipuri de chirurgie tendonică necesită o perioadă îndelungată de recuperare (reabilitare), deoarece tendoanele reparate vor fi slabe până când capetele se vor vindeca împreună.

În funcție de locația vătămării, poate trece până la 3 luni ca tendonul reparat să-și recapete puterea anterioară.

Reabilitarea presupune protejarea tendoanelor dvs. de o utilizare excesivă folosind o pâlnie de mână. De obicei, va trebui să purtați o pâlnie de mână timp de câteva săptămâni după operație.

De asemenea, va trebui să efectueze exerciții de mână în mod regulat în timpul recuperării dumneavoastră pentru a opri tendoanelor reparate lipirea la tesut din apropiere, care poate preveni tu a fi capabil să se deplaseze pe deplin mâna.

Când puteți reveni la locul de muncă va depinde de locul de muncă. Activitățile ușoare pot fi reluate adesea după 6 până la 8 săptămâni, iar activitățile grele și sportul după 10 până la 12 săptămâni.

Citiți mai multe despre recuperarea de la repararea tendoanelor mâinii .

Rezultate

După o reparație a tendonului extensor, ar trebui să aveți un deget sau degetul de lucru, dar este posibil să nu redobândiți deplina mișcare.

Rezultatul este adesea mai bun atunci când vătămarea este o tăietură curată a tendonului, mai degrabă decât una care implică zdrobirea sau deteriorarea oaselor și a articulațiilor.

O leziune a tendonului flexor este, în general, mai gravă, deoarece sunt adesea supuse mai multor tensiuni decât tendoanele extensoare.

După o reparație a tendoanelor flexoare, este destul de obișnuit ca unii degete să nu redobândească deplasarea deplină. Însă reparația tendonului va oferi totuși un rezultat mai bun decât să nu fie operată.

În unele cazuri, complicații apar după operație, cum ar fi infecția sau tendonul reparat se prinde sau se lipește de țesutul din apropiere.

În aceste condiții, poate fi necesar un tratament suplimentar.