Repararea herniei femurale

O hernie apare atunci când o parte internă a corpului împinge printr-o slăbiciune a mușchiului sau a peretelui țesutului înconjurător.

Mușchii dvs. sunt de obicei puternici și suficient de strânși pentru a vă menține intestinele și organele la locul lor, dar o hernie se poate dezvolta dacă există pete slabe.

Ce este o hernie femurală?

O hernie femurală este un tip neobișnuit de hernie.

Herniile femurale apar uneori ca o umflătură dureroasă în partea superioară interioară a coapsei sau inghinale. Lotul poate fi adesea împins înapoi sau dispare când stai culcat. Tusea sau încordarea poate face apariția lăptușului.

Pentru informații despre alte tipuri de hernie , consultați:

Ce provoacă o hernie femurală?

O hernie femurală apare de obicei atunci când țesutul gras sau o parte a intestinului îți trage în inghinalul din partea superioară a coapsei tale.

Se împinge printr-o pată slabă în peretele muscular din jur (peretele abdominal) într-o zonă numită canal femural.

Spre deosebire de herniile inghinale, herniile femurale apar mult mai frecvent la femei, în special la femeile în vârstă. Aceasta se datorează formei mai largi a pelvisului feminin. Herniile femurale sunt rare la copii.

Herniile femurale pot apărea uneori brusc din cauza încordării pe burtă, cum ar fi:

Au fost, de asemenea, legate de obezitate și au o tuse persistentă și grea.

Când este necesară intervenția chirurgicală?

Herniile femurale pot fi reparate folosind o intervenție chirurgicală pentru a împinge bombardarea înapoi și a întări slăbiciunea din peretele burtei.

Spre deosebire de alte tipuri de hernie, tratamentul herniei femurale este aproape întotdeauna recomandat imediat, deoarece există un risc mai mare de apariție a complicațiilor în aceste cazuri.

Complicațiile care se pot dezvolta ca urmare a unei hernii femurale includ:

  • obstrucție – în care o secțiune a intestinului se blochează în canalul femural, provocând greață, vărsături și dureri de stomac, precum și o forfecare dureroasă în inghinal
  • strangulare – unde o secțiune a intestinului rămâne prinsă și sursa de sânge este întreruptă; acest lucru necesită o intervenție chirurgicală de urgență în câteva ore pentru a elibera țesutul prins și a-și restabili aportul de sânge, astfel încât acesta să nu moară

Chirurgia scapă de hernie și previne orice complicații grave, deși există șansa ca aceasta să revină după operație.

Ce se întâmplă în timpul operației?

Există 2 modalități de reparație a herniei femurale:

  • chirurgie deschisă – în cazul în care se face o tăietură pentru a permite chirurgului să împingă din nou în burtă
  • chirurgie laparoscopie (gaura cheii) – o tehnică mai puțin invazivă, dar mai dificilă, în care se fac mai multe tăieturi mai mici, care permit chirurgului să folosească diferite instrumente speciale pentru a repara hernia

Există avantaje și dezavantaje ale ambelor metode. Tipul de intervenție chirurgicală depinde de metoda care vi se potrivește și experienței chirurgului.

Ar trebui să poți merge acasă în aceeași zi sau a doua zi după operație. Este important să urmați instrucțiunile spitalului despre cum să vă îngrijiți. Aceasta include consumul unei diete bune pentru a evita constipația, a îngriji rana și a nu vă strânge prea curând.

Majoritatea oamenilor își fac o recuperare completă de la repararea herniei femurale în termen de 6 săptămâni, deși multe persoane se pot întoarce la conducere, muncă și activități ușoare în termen de 2 săptămâni.

Citiți mai multe despre:

Există riscuri din operație?

Repararea herniei femurale este o operație de rutină cu foarte puține riscuri, deși într-un număr mic de cazuri, hernia revine după operație.

Alte complicații neobișnuite ale reparației herniei femurale includ:

  • dezvoltând un nod sub rană
  • dificultate în trecerea urinei
  • leziune sau îngustare a venei femurale (care trece prin canalul femural)
  • vătămarea intestinului
  • slăbiciune temporară a piciorului
  • leziuni ale nervilor, provocând durere sau amorțeală în zona inghinală

Complicațiile sunt mai probabile la persoanele în vârstă sau la cele cu alte afecțiuni.