Polyhidramnios (prea mult lichid amniotic)

Polyhydramnios este locul în care există prea mult lichid amniotic în jurul copilului în timpul sarcinii. Lichidul amniotic este fluidul care înconjoară copilul în pântece.

În mod normal, se verifică prea mult lichid amniotic în timpul verificării în etapele ulterioare ale sarcinii.

De obicei, nu este un semn al vreunui grav, dar probabil că veți avea niște verificări suplimentare și vi se va recomanda să nașteți în spital.

Voi avea o sarcină sănătoasă și un copil?

Majoritatea femeilor cu polihidramnios nu vor avea probleme semnificative în timpul sarcinii și vor avea un copil sănătos.

Există însă un risc ușor crescut de:

Veți avea nevoie de controale suplimentare pentru a căuta aceste probleme și, în mod normal, vi se va recomanda să nașteți în spital.

Simptomele polihidramniosului

Polyhydramnios tinde să se dezvolte treptat și nu pot exista simptome vizibile.

Unele femei experimentează:

Dar acestea sunt probleme frecvente pentru gravide și nu sunt neapărat cauzate de polihidramnios. Vorbeste cu moasa daca ai aceste simptome si esti ingrijorat.

În cazuri rare, lichidul se poate acumula rapid în jurul copilului. Luați legătura cu moașa sau medicul dacă burtica crește brusc.

Încercări, verificări și tratamente dacă aveți polihidramnios

În restul sarcinii, veți avea probabil:

Uneori este posibil să aveți nevoie de tratament pentru a reduce cantitatea de lichid. Unele pot fi drenate cu un ac sau vi se poate administra un medicament pentru a ajuta la oprirea producerii de mai multe lichide.

Moașa sau medicul dumneavoastră vă pot vorbi, de asemenea, despre orice modificare a planului dumneavoastră de naștere .

Lucruri pe care le puteți face dacă aveți polihidramnios

Dacă vi s-a spus că aveți polihidramnios:

  • încercați să nu vă faceți griji – amintiți-vă că polihidramnios nu este de obicei un semn de ceva grav
  • odihniți-vă mult – dacă lucrați, puteți lua în considerare începerea timpurie a concediului de maternitate
  • discutați cu medicul sau moașa despre planul dvs. de naștere – inclusiv ce trebuie să faceți dacă apele dvs. se rup sau forța de muncă începe mai devreme decât se aștepta
  • discutați cu moașa sau cu medicul dumneavoastră dacă aveți orice griji în legătură cu dvs. sau cu copilul dvs., prezentați simptome noi, simțiți-vă foarte inconfortabil sau dacă burtica vă crește brusc

S-ar putea să vă fie util să vorbiți cu alte femei care au avut polihidramnios. Ați putea încerca să vă alăturați unui forum online, cum ar fi forumul NCT HealthUnlocked .

Muncă și naștere dacă aveți polihidramnios

În mod normal, vi se va recomanda să nașteți în spital. Așadar, orice echipament sau tratament necesar pentru tine sau copilul tău este ușor disponibil.

De obicei, puteți aștepta ca munca să înceapă natural. Uneori poate fi necesară inducția (începerea travaliului cu medicamente) sau o secție de cezariană (o operație pentru a-ți livra copilul) dacă există un risc pentru tine sau copilul tău.

Probabil că veți trece cu mult lichid când dați naștere – acest lucru este normal și nimic de care să vă faceți griji. Bătăile inimii bebelușului tău ar putea fi de asemenea monitorizate în timpul travaliului.

După naștere, bebelușul tău va fi examinat pentru a verifica dacă sunt sănătoși și pot avea unele teste – de exemplu, un tub poate fi trecut pe gât pentru a verifica o problemă cu intestinul lor.

Cauzele polihidramniosului

De multe ori nu este clar de ce se acumulează uneori prea mult lichid în timpul sarcinii, dar poate fi cauzat de:

Majoritatea bebelușilor ale căror mame au polihidramnios vor fi sănătoși. Vorbiti cu medicul sau moasa daca sunteti preocupat sau aveti intrebari.