Migrene retiniene

Migrena retiniană (migrenă oculară) este o afecțiune a ochilor care provoacă scurte atacuri de orbire sau probleme vizuale, cum ar fi luminile intermitente într-un ochi.

Aceste episoade pot fi înspăimântătoare, dar în cele mai multe cazuri sunt inofensive și scurte, iar privirea revine la normal după aceea.

Unii oameni primesc migrenă retiniană la fiecare câteva luni, deși frecvența poate varia.

Migrena retiniană este o afecțiune separată și nu trebuie confundată cu migrena de tip cefalee sau migrenă cu aură, care afectează de obicei vederea ambilor ochi.

Simptomele migrenei retiniene

Simptomele migrenei retiniene pot include:

  • pierderea parțială sau totală a vederii într-un ochi – aceasta durează de obicei 10 până la 20 de minute înainte ca vederea să se întoarcă treptat
  • dureri de cap – acest lucru se poate întâmpla înainte, în timpul sau după atacul vederii

Este neobișnuit ca un episod de pierdere a vederii să dureze mai mult de o oră. Același ochi este afectat de fiecare dată în aproape toate cazurile.

Viziunea poate deveni încețoșată sau întunecată sau pot apărea licăriri de lumină. Unii oameni văd un model asemănător mozaicului de pete goale (scotoame), care se măresc pentru a cauza pierderea totală a vederii.

Când să solicitați sfaturi medicale

Dacă vederea se deteriorează brusc, faceți o programare de urgență pentru a vedea un optician instruit să recunoască anomaliile ochilor și semnele bolii oculare (optometrist), medicul dumneavoastră medical sau să sunați la 111 .

Folosiți directorul nostru pentru a găsi opticieni sau pentru a găsi servicii de asistență medicală .

Este important să consultați urgent un medic optometrist sau medic dacă vă pierdeți brusc vederea, în special dacă apare pentru prima dată. Există alte cauze mai grave ale pierderii vederii pe care medicii vor dori să le excludă.

Diagnosticarea migrenei retiniene

Dacă reușiți să vedeți un Medic de familie sau un optometrist în timpul unui atac, este posibil să vadă scăderea fluxului de sânge către ochi folosind un instrument numit oftalmoscop.

În acest caz, medicul optician sau medicul optometrist poate fi capabil să facă un diagnostic încrezător al migrenei retiniene.

Cu toate acestea, întrucât atacurile sunt de obicei scurte, este mai probabil să fii diagnosticat pe baza unei relatări a simptomelor tale.

Puteți face referire la un specialist pentru ochi pentru teste pentru a exclude alte boli oculare mai grave sau AVC.

Cauzele migrenei retiniene

Migrena retiniană este cauzată de vasele de sânge către ochi îngustându-se brusc (constrângând), reducând fluxul de sânge către ochi.

Poate fi declanșat de:

După aceea vasele de sânge se relaxează, fluxul de sânge se reia și se întoarce la vedere. De obicei, nu există anomalii în ochi și deteriorarea permanentă a ochiului este rară.

Migrenele retiniene tind să fie mai frecvente în:

Tratamentul migrenei retiniene

Tratamentul pentru migrena retiniană implică, de obicei, reducerea durerii pentru orice durere de cap și reducerea expunerii la orice lucru care ar putea declanșa migrena retiniană.

Medicul dumneavoastră vă poate prescrie uneori medicamente, cum ar fi:

  • aspirină – pentru a reduce durerea și inflamația
  • un beta-blocant – care poate ajuta la relaxarea vaselor de sânge
  • un blocant al canalelor de calciu – care poate ajuta vasele de sânge constricția Împiedicarea
  • un antidepresiv triciclic – care poate ajuta la prevenirea migrenei
  • anti-epileptice – care pot ajuta la prevenirea migrenei

Cu toate acestea, încă nu există cercetări cu privire la cel mai bun mod de a trata sau de a preveni o migrenă retiniană.

Posibile complicații ale migrenei retiniene

Există un risc mic ca fluxul de sânge redus să afecteze stratul subțire din partea din spate a ochiului (retina) și a vaselor de sânge ale ochiului. Acest lucru va fi monitorizat în programările dvs. de urmărire. Pierderea permanentă a vederii este rară.