Infecția cu Mycobacterium chimaera

Dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră ați avut o intervenție chirurgicală deschisă la inimă sau un transplant de inimă sau plămân din ianuarie 2013, există un risc mic să fiți infectat cu bacterii numite Mycobacterium chimaera.

Aceasta este o infecție foarte rară, dar potențial gravă, iar oamenii pot muri dacă nu sunt tratați, de aceea este important să cunoști simptomele și să vezi medicul tău dacă te simți rău.

Cine ar putea fi în pericol de infecție cu Mycobacterium chimaera

Oricine a avut o intervenție chirurgicală la inimă deschisă din ianuarie 2013 ar putea fi în pericol, inclusiv persoanele care au avut operația în afara Regatului Unit.

Riscul de infecție a fost legat de un dispozitiv folosit pentru încălzirea și răcirea sângelui în timpul unor tipuri de intervenții cardiace.

Persoanele cele mai expuse riscului sunt cele care au suferit o intervenție chirurgicală cu valve cardiace din ianuarie 2013. Aproximativ o persoană din fiecare 5.000 care are chirurgie de acest tip va dezvolta infecția.

Riscul este mai mic pentru persoanele care au suferit alte tipuri de operații ale inimii deschise – inclusiv o grefă de bypass coronariană (CABG) sau un transplant de inimă sau plămân . De asemenea, riscul este scăzut dacă ați efectuat o intervenție chirurgicală cu valve cardiace înainte de ianuarie 2013.

Dacă aveți un risc mai mare de infecție, veți primi o scrisoare de la spital până la 31 martie 2017 care explică acest lucru.

Ce să faceți dacă aveți riscul de infecție

Dacă vă simțiți bine, nu trebuie să faceți nimic imediat.

Simptomele pot dura mult timp (posibil mai mulți ani) să apară și nu poți fi testat pentru a vedea dacă vei dezvolta simptome în viitor.

Când urmează să vă vizitați medicul de familie, asigurați-vă că știu că ați avut o intervenție chirurgicală la inimă deschisă și cereți-le să verifice dacă fișa dvs. medicală include aceste informații.

De asemenea, asigurați-vă că sunteți la curent cu simptomele unei infecții cu Mycobacterium chimaera și consultați medicul dumneavoastră de familie dacă dezvoltați oricare dintre acestea.

Simptomele infecției cu Mycobacterium chimaera

Printre simptomele se numără:

Consultați medicul dumneavoastră de familie dacă prezentați oricare dintre aceste simptome.

Nu este necesar să căutați tratament de urgență, deoarece aceste simptome pot avea multe cauze diferite și este foarte puțin probabil să se datoreze unei infecții cu Mycobacterium chimaera.

Tratamentul pentru infecția cu Mycobacterium chimaera

Tratamentele pentru Mycobacterium chimaera sunt disponibile, dar nu sunt întotdeauna eficiente și pot avea reacții adverse.

Tratamentul poate implica o intervenție chirurgicală suplimentară și utilizarea pe termen lung a antibioticelor .

Dacă sunteți diagnosticat cu Mycobacterium chimaera, specialiștii în infecție și inima vor colabora pentru a determina cel mai adecvat tratament după efectuarea unor teste.

Infecțiile cu Mycobacterium chimaera se pot răspândi la alte persoane?

Nu. Infecțiile cu Mycobacterium chimaera nu sunt răspândite în mod normal de la persoană la persoană.

Riscuri pentru persoanele cu chirurgie la inimă deschisă

Au fost luate măsuri suplimentare pentru a reduce șansele ca o infecție cu Mycobacterium să apară în timpul operației cu cord deschis, dar este posibil să existe încă un risc foarte mic.

Riscul de infecție din aceste bacterii este foarte scăzut și mult mai mic decât riscul de a nu avea un tratament adecvat pentru probleme cardiace, astfel încât, de obicei, amânarea intervenției chirurgicale nu va fi recomandată.

Dacă sunteți pe cale să faceți o intervenție chirurgicală la inimă deschisă, medicul dumneavoastră ar trebui să vă vorbească despre riscurile pe care le implică, inclusiv infecția cu Mycobacterium chimaera.

Ce face pentru a reduce riscul de infecții suplimentare

Infecția cu Mycobacterium chimaera a fost legată de un dispozitiv folosit pentru încălzirea și răcirea sângelui în timpul unor tipuri de operații ale inimii deschise.

a oferit sfaturi spitalelor în noiembrie 2015 despre ceea ce trebuiau să facă pentru a reduce riscul și, de asemenea, le-a spus medicilor să informeze pacienții despre risc. Acest sfat a fost actualizat în februarie 2017.

Nu s-au găsit cazuri de infecție la pacienții care au suferit o intervenție chirurgicală la inimă deschisă din ianuarie 2015.

Spitalele au trimis scrisori tuturor celor care au efectuat o intervenție chirurgicală cu valve cardiace din ianuarie 2013, făcându-i conștienți de riscul acestei infecții. Persoanelor care au avut transplant de inimă sau plămâni li se va spune la următoarea întâlnire de rutină.