Demența vasculară – Simptome

Demența vasculară provoacă probleme cu abilitățile mentale și o serie de alte dificultăți.

Simptomele pot apărea brusc sau treptat. Acestea tind să se înrăutățească în timp, deși tratamentul poate ajuta la încetinirea acestui proces.

Simptome precoce

Semnele precoce ale demenței vasculare pot include ușoare:

În acest moment, aceste probleme pot fi abia sesizate sau confundate cu altceva, cum ar fi depresia . Dar ei indică faptul că au apărut unele leziuni cerebrale și că este necesar un tratament.

Simptome ulterioare

De multe ori simptomele continuă să se agraveze în timp. Acest lucru se poate întâmpla lent sau în pași bruște la fiecare câteva luni sau ani.

Simptomele depind de partea creierului afectată, dar pot include:

Unii oameni au, de asemenea, unele simptome ale bolii Alzheimer .

Primirea de sfaturi medicale

Consultați medicul dumneavoastră de familie dacă credeți că aveți simptome precoce ale demenței, mai ales dacă aveți peste 65 de ani.

Dacă este localizat într-un stadiu incipient, tratamentul poate fi capabil să oprească agravarea demenței vasculare sau cel puțin să o încetinească.

Dacă sunteți îngrijorat pentru altcineva, încurajați-i să ia o întâlnire cu medicul de familie și poate sugerați-i să mergeți cu ei.

Simptomele demenței pot avea mai multe cauze. Medicul dumneavoastră poate face câteva verificări simple pentru a încerca să afle cauza și vă poate adresa unui specialist pentru teste suplimentare.

Citiți mai multe despre:

Obținerea unui diagnostic de demență

Testele utilizate pentru diagnosticarea demenței

Dacă aveți griji, altcineva ar putea avea demență