Cot de tenis

Cotul de tenis este o afecțiune care provoacă durere în jurul exteriorului cotului.

Este cunoscută clinic sub denumirea de epicondilită laterală.

Apare adesea după o utilizare excesivă a mușchilor și tendoanelor antebrațului, lângă articulația cotului.

Puteți observa durere:

  • la exteriorul antebrațului superior, chiar sub cotul cotului
  • la ridicarea sau îndoirea brațului
  • atunci când prindeți obiecte mici, cum ar fi un stilou
  • când îți răsuciți antebrațul, cum ar fi întoarcerea unui mâner pentru ușă sau deschiderea unui borcan

S-ar putea să vă fie dificil să vă extindeți complet brațul.

Citiți mai multe despre simptomele cotului de tenis .

Ce provoacă cotul de tenis?

Articulatia cotului este inconjurata de muschi care iti misca cotul, incheietura si degetele. Tendoanele din cot se alătură oaselor și mușchilor împreună și controlează mușchii antebrațului.

Cotul de tenis este de obicei cauzat de excesul de mușchi atașat la cot și folosit pentru a îndrepta încheietura mâinii. Dacă mușchii și tendoanele sunt încordate, lacrimile și inflamațiile minuscule se pot dezvolta lângă lama osoasă (epicondilul lateral) din exteriorul cotului.

După cum sugerează și numele, cotul tenisului este uneori cauzat de jocul de tenis. Cu toate acestea, este adesea cauzată de alte activități care pun stres repetat pe articulația cotului, cum ar fi decorarea sau cântarea la vioară.

Durerea care apare pe partea interioară a cotului este adesea cunoscută ca cotul golfului.

Citiți mai multe despre cauzele cotului de tenis .

Când să vă vedeți medicul

Dacă durerea la cot este cauzată de o activitate intensă sau repetitivă, ar trebui să evitați activitatea până când simptomele dvs. se vor îmbunătăți.

Vizitați medicul dumneavoastră de cap dacă durerea din cot persistă, în ciuda odihnei pentru câteva zile. Aceștia vor verifica umflarea și sensibilitatea și vor efectua câteva teste simple, cum ar fi să vă solicite să vă extindeți degetele și să vă flexați încheietura cu cotul întins.

Testele suplimentare, cum ar fi o scanare cu ultrasunete sau o scanare prin rezonanță magnetică (IRM) vor fi necesare numai dacă se crede că durerea dvs. este cauzată de leziuni nervoase.

Tratarea cotului de tenis

Cotul de tenis este o afecțiune de auto-limitare, ceea ce înseamnă că în cele din urmă se va îmbunătăți fără tratament.

Cu toate acestea, există tratamente care pot fi utilizate pentru a vă îmbunătăți simptomele și pentru a accelera recuperarea.

Este important să vă odihniți brațul rănit și să nu mai faceți activitatea care cauzează problema.

Ținerea unei comprese reci, cum ar fi o pungă de mazăre înghețată învelită într-un prosop, cu cotul pentru câteva minute de câteva ori pe zi, poate ajuta la calmarea durerii.

Luând calmante, cum ar fi paracetamolul , poate ajuta la reducerea durerii ușoare cauzate de cotul tenisului. Antiinflamatoarele nesteroidiene (AINS) , cum ar fi ibuprofenul , pot fi de asemenea utilizate pentru a ajuta la reducerea inflamației.

Fizioterapia poate fi recomandată în cazuri mai severe și mai persistente. Masajul și manipularea zonei afectate pot ajuta la ameliorarea durerii și a rigidității și la îmbunătățirea gamei de mișcare în braț.

Chirurgia poate fi folosită ca ultimă soluție pentru a îndepărta partea deteriorată a tendonului.

Majoritatea cazurilor de cot de tenis durează între șase luni și doi ani. Cu toate acestea, în aproximativ nouă din 10 cazuri, o recuperare completă se face într-un an.

Citiți mai multe despre cum este tratat cotul de tenis .

Prevenirea cotului de tenis

Nu este întotdeauna ușor să eviți cotul de tenis, deși nu puneți prea mult stres pe mușchii și tendoanele care vă înconjoară cotul vă va ajuta să preveniți afecțiunea.

Dacă cotul dvs. de tenis este cauzat de o activitate care implică plasarea încordării repetate pe articulația cotului, cum ar fi tenisul, schimbarea tehnicii dvs. poate atenua problema.

Citiți mai multe sfaturi despre prevenirea cotului de tenis .

Cine este afectat de cotul tenisului?

Cotul de tenis este o afecțiune musculo-scheletică obișnuită. Se estimează că la fiecare moment, unul din trei oameni are cotul de tenis.

În fiecare an, în Marea Britanie, aproximativ cinci din fiecare 1.000 de oameni merg să-și vadă medicul de familie despre cotul de tenis.

Afecțiunea afectează de obicei adulții și este mai frecventă la persoanele care au 40-60 de ani. Bărbații și femeile sunt la fel de afectate.