Circumcizia la băieți

Circumcizia masculină este îndepărtarea chirurgicală a preputului.

Preputul este ruloul de piele care acoperă capătul penisului.

De ce se realizează circumcizia la băieți

Circumcizia la băieți poate fi efectuată pentru:

Informațiile din această pagină se concentrează pe circumcizie la băieți din motive medicale.

Citiți mai multe despre circumcizia la bărbații adulți din motive medicale .

Cum se dezvoltă preputul

Este normal ca prepuțul unui băiețel să nu se retragă (să se retragă) în primii câțiva ani de viață.

În jurul vârstei de 3 ani – sau mai târziu, în unele cazuri – prepuțul ar trebui să înceapă să se separe în mod natural de capul penisului (gland). Separarea completă apare la majoritatea băieților până la vârsta de 5 ani.

Pentru unii băieți, prepuțul poate dura mai mult pentru a se separa, dar acest lucru nu înseamnă că există o problemă, de obicei se va detașa într-o etapă ulterioară.

Pe măsură ce preputul începe să se separe de capul penisului, este posibil să vedeți prepuțul „balonând” când fiul dvs. trece urină. Această ocazie poate duce la infecție (balanită), dar această balonare se stabilește de obicei cu timpul.

Nu încercați niciodată să forțați preputul fiului dvs. înapoi, deoarece poate fi dureros și deteriora preputinul.

Motive medicale pentru ca un băiat să aibă o circumcizie

Este rar ca circumcizia să fie recomandată din motive medicale la băieți. Acest lucru se datorează faptului că sunt de obicei disponibile alte tratamente mai puțin invazive și mai puțin riscante.

Următoarele afecțiuni afectează penisul și, în cazuri rare, pot necesita o circumcizie:

  • prepuț strâmt (fimoză) – unde preputul este prea strâns pentru a fi tras înapoi peste capul penisului; acest lucru poate provoca uneori durere atunci când penisul este erect și, în cazuri rare, trecerea urinei poate fi dificilă
  • infecție recurentă (balanită) – unde preputul și capul penisului se inflamează și se infectează
  • parafimoza – unde prepuțul nu poate fi readus la poziția inițială după ce a fost tras înapoi, determinând umflarea și durerea capului penisului; este necesar un tratament imediat pentru a evita complicații grave, cum ar fi fluxul sanguin restrâns la penis
  • balanitis xerotica obliterans – o afecțiune care provoacă un prepuț strâmt și, în unele cazuri, afectează și capul penisului, care poate deveni cicatricat și inflamat

Procedura

Circumcizia se efectuează de obicei la pacienți zilnic. Aceasta înseamnă că copilul dvs. va fi internat la spital în aceeași zi în care a făcut operație și nu va trebui să stea peste noapte.

El nu va putea mânca sau bea înainte de a face operație – veți primi informații detaliate despre acest lucru într-o scrisoare.

După ce a fost internat la spital, copilul dvs. va fi văzut de chirurgul care va efectua procedura. Vă vor explica operațiunea mai detaliat, vor discuta orice nelămuriri și vor răspunde la orice întrebare.

Vă vor cere, de asemenea, să semnați un formular de consimțământ , acordându-vă permisiunea pentru operație.

Anestezistul îți va vizita copilul înainte de operație. Fiul tău va avea de obicei un anestezic general , așa că va fi adormit pe parcursul procedurii și nu va putea simți nici o durere sau disconfort.

Circumcizia este o procedură relativ simplă. Preputinul este îndepărtat chiar în spatele capului penisului folosind un bisturiu sau foarfece chirurgicale.

Orice sângerare poate fi oprită folosind căldură (cauterizată). Marginile rămase ale pielii sunt cusute împreună folosind cusături dizolvabile. Durează până la 6 săptămâni ca penisul fiului tău să se vindece complet.

Recuperarea după circumcizia masculină

După operație, un pansament va fi pus peste penis pentru a proteja rana. Poate fi îndepărtat înainte ca copilul dvs. să plece acasă sau poate fi lăsat. Dacă este lăsat, ar trebui să cadă de la sine în 24 de ore.

El va fi permis acasă după ce a trecut urina, ceea ce poate fi ușor incomod la început.

Penisul va fi dureros și inflamat câteva zile după operație. Unguentul poate fi prescris pentru a fi folosit pentru câteva zile pentru a ajuta zona să se vindece.

De asemenea, copilul dumneavoastră va avea nevoie de calmare regulată a durerii timp de cel puțin 3 zile. Aceștia pot lua paracetamol sau ibuprofen urmând instrucțiunile de pe pachet.

Copilul dvs. va putea face baie în ziua următoare operației. El ar trebui să evite să călărească o bicicletă sau alte jucării pe care stai până când orice umflătură a scăzut.

Poate fi mai confortabil să porți haine libere – sau deloc îmbrăcăminte – pe jumătatea lui de jos timp de câteva zile după operație. Trecerea urinei în cadă sau duș poate fi, de asemenea, mai confortabilă.

El ar trebui să se poată întoarce la școală sau pepinieră la aproximativ o săptămână după operație. Asigurați-vă că informați școala sau creșa despre operație.

În cele mai multe cazuri, nu este necesară o programare de urmărire.

Cu toate acestea, trebuie să contactați medicul de familie sau echipa de îngrijire a spitalului dacă:

  • penisul copilului tău sângerează
  • penisul copilului tău este încă umflat la 2 săptămâni după operație
  • trecerea urinei este încă dureroasă la câteva zile după operație

Riscuri de circumcizie masculină

Riscurile asociate cu circumciziile atunci când sunt efectuate de medici calificați și cu experiență sunt mici.

Principalul risc este reducerea senzației sau o schimbare permanentă a sensibilității capului penisului copilului tău. Acesta este unul dintre motivele pentru care circumsiunea este recomandată doar din motive medicale.

Dar nu ar trebui să afecteze capacitatea copilului dvs. de a avea o viață sexuală împlinitoare în viitor.

Există un risc mic de sângerare, atât în timpul operației, cât și după. Chirurgul va închide orice sângerare în timpul procedurii, iar pansamentul aplicat ulterior va absorbi orice sângerare suplimentară.

Cu toate acestea, solicitați sfaturi medicale dacă penisul copilului dumneavoastră continuă să sângereze după ce se întorc acasă.