Cicatrici – Tratament

O serie de tratamente sunt disponibile dacă aveți o cicatrice dureroasă, mâncărime sau inestetică sau dacă vă restricționează mișcarea.

Cicatricile nu pot fi eliminate complet, dar ele pot fi adesea mai puțin vizibile.

Medicul dumneavoastră poate face referire la un dermatolog (specialist în piele) sau la un chirurg plastic pentru tratament. Unele tratamente, cum ar fi terapia cu laser, nu sunt disponibile pe scară largă pe , așa că va trebui să plătiți pentru ele în mod privat.

Camuflajul pielii (machiaj)

Puteți cumpăra machiaj special conceput pentru acoperirea cicatricilor din farmacii. Poate fi util în special pentru cicatricile faciale.

Dacă aveți o suprafață mare de acoperit și locuiți în Anglia sau în Scoția, s-ar putea să vă ajute serviciul de camuflare a pielii condus de organizația de caritate Changing Faces. Medic de familie-ul dvs. vă poate consulta la serviciu sau, în unele zone, vă puteți referi.

Practicanții de camuflare a pielii complet instruiți vor putea găsi o potrivire de culori potrivită pentru tonul pielii dvs. și vă vor învăța cum să aplicați machiajul. Este rezistent la apă și poate rămâne în loc două sau trei zile.

Serviciul de camuflare a pielii nu este disponibil în Țara Galilor și Irlanda de Nord. Aflați despre serviciile suplimentare de asistență disponibile în aceste țări.

În unele cazuri – de exemplu, dacă aveți o cicatrice după ce ați efectuat o operație sau dacă aveți o afecțiune a pielii care desfigurează – este posibil să puteți obține camuflaj pe . Ar trebui să discutați acest lucru cu medicul dumneavoastră.