Chiropractic

Chiropractica este un tratament în care un medic numit chiropractor își folosește mâinile pentru a ajuta la ameliorarea problemelor cu oasele, mușchii și articulațiile.

Este considerat un tip de medicament complementar și alternativ (CAM) , ceea ce înseamnă că nu este un tratament medical convențional.

Utilizările chiropracticii

Chiropractica poate ajuta în principal cu durerea în mușchi și articulații, cum ar fi:

Există puține dovezi că poate ajuta cu afecțiuni mai grave sau probleme care nu afectează mușchii sau articulațiile, cum ar fi astmul , alergiile și problemele de sănătate mintală.

Noțiuni chiropractice pe

Chiropractica nu este disponibilă pe scară largă pe , dar este furnizată în anumite zone.

Pentru a afla dacă puteți vedea un chiropractor pe în zona dvs.:

S-ar putea să doriți să luați în considerare plata pentru tratament privat dacă nu puteți beneficia de chiropractic pe unde locuiți sau dacă lista de așteptare este prea lungă.

Plata pentru tratamentul chiropractic privat

Majoritatea persoanelor care au tratament chiropractic îl plătesc în privat. De obicei costă în jur de 30 – 80 GBP pe sesiune.

Nu trebuie să vă vedeți medicul de familie înainte de a face o programare, dar cel mai bine este să le vorbiți mai întâi pentru sfaturi. Acestea vă pot informa despre alte tratamente care v-ar putea ajuta și vă pot sfătui dacă chiropractica este potrivită pentru dumneavoastră.

Dacă decideți să contactați singur un chiropractic, asigurați-vă că sunt înregistrați la Consiliul General de Chiropractică (GCC) . Prin lege, toți chiropracticii trebuie să fie înregistrați la GCC.

Verificați registrul GCC pentru a vedea dacă un medic este înregistrat și găsiți chiropractori în zona dvs.

Ce se întâmplă în timpul tratamentului chiropractic

La prima întâlnire, chiropractorul îți va evalua simptomele pentru a determina dacă chiropractica este potrivită și ce tehnici ar putea ajuta.

Chiropracticii folosesc diferite tehnici pentru a trata problemele cu mușchii și articulațiile, inclusiv:

  • manipularea coloanei vertebrale – folosind mâinile pentru a aplica forța mușchilor, oaselor și articulațiilor din și în jurul coloanei vertebrale
  • mișcări scurte, ascuțite
  • mișcându-vă treptat articulațiile în diferite poziții
  • trăgând sau întinzând mușchii în direcții diferite

În mod normal, tratamentul nu este dureros, dar unele persoane se confruntă cu un pic de disconfort. Spuneți imediat chiropracticului dacă vi se pare dureros.

Consiliul General Chiropractic are un prospect cu mai multe despre ce să vă așteptați când vedeți un chiropractic (PDF, 105kb) .

Riscurile și efectele secundare ale chiropracticii

Chiropractica este în general foarte sigură atunci când este efectuată corect de către un chiropractor instruit și înregistrat.

Unele persoane pot avea reacții adverse în urma tratamentului, cum ar fi:

  • dureri
  • rigiditate
  • oboseală

Aceste reacții adverse sunt de obicei ușoare și trec în câteva zile.

Există riscul unor probleme mai grave, cum ar fi accident vascular cerebral , din cauza manipulării coloanei vertebrale, dar riscul este extrem de mic.

Vorbiți cu medicul dumneavoastră de familie dacă nu sunteți sigur dacă chiropractica este sigură pentru dumneavoastră.