Cancerul de sân la bărbați

Cancerul de sân este adesea gândit ca ceva care afectează doar femeile, dar bărbații îl pot obține în cazuri rare. Se dezvoltă în cantitatea mică de țesut mamar pe care o au bărbații în spatele sfarcurilor.

Apare de obicei la bărbații de peste 60 de ani, dar poate ocazional afecta bărbații mai tineri.

Simptomele cancerului de sân la bărbați

Semnele cancerului de sân la bărbați includ:

Citiți mai multe despre simptomele cancerului de sân la bărbați .

Când să vă vedeți medicul

Consultați medicul dumneavoastră de familie dacă aveți:

  • o forfota in san
  • orice alte simptome îngrijorătoare, cum ar fi externarea sfarcului
  • istoric de cancer de sân (la bărbați sau femei) la membrii apropiați ai familiei tale și ești îngrijorat de șansele tale de a-l primi

Este foarte puțin probabil să aveți cancer, dar cel mai bine este să fiți examinați. Medicul dumneavoastră va examina sânul dvs. și vă poate consulta pentru teste și scanări pentru cancerul de sân, dacă este nevoie.

Dacă nu aveți simptome, dar aveți un istoric familial clar al cancerului de sân, medicul dumneavoastră de familie poate să vă adreseze unui specialist genetic pentru a discuta riscul de a-l prezenta.

Există câteva gene moștenite care îți cresc riscul de cancer și se poate face un test de sânge pentru a verifica dacă există. Citiți despre testarea genelor cu risc de cancer .

Tratamente pentru cancerul de sân la bărbați

Tratamentul pentru cancerul de sân la bărbați depinde de cât de mult s-a răspândit cancerul.

Tratamentele posibile includ:

Mulți bărbați au efectuat o intervenție chirurgicală urmată de unul sau mai multe dintre celelalte tratamente. Acest lucru poate ajuta la stoparea revenirii cancerului în viitor.

Citiți mai multe despre tratamentele pentru cancerul de sân la bărbați .

Perspective pentru cancerul de sân la bărbați

Perspectiva pentru cancerul de sân la bărbați variază în funcție de cât de mult s-a răspândit până la momentul diagnosticării.

Este posibil să se vindece cancerul de sân, este prins într-un stadiu incipient.

O cură este mult mai puțin probabilă dacă cancerul nu este găsit până când nu s-a răspândit dincolo de sân. În aceste cazuri, tratamentul vă poate ameliora simptomele și vă poate ajuta să trăiți mai mult.

Vorbiti cu asistenta medicala de san daca doriti sa aflati mai multe despre perspectivele cancerului.

Cauzele cancerului de sân la bărbați

Nu se cunoaște cauza exactă a cancerului de sân la bărbați, dar există unele lucruri care îți cresc riscul de a-l obține.

Acestea includ:

Nu este sigur dacă puteți face ceva pentru a vă reduce riscul, dar consumul unei diete echilibrate , pierderea în greutate dacă aveți greutate excesivă și nu bea prea mult alcool poate ajuta.