Angioedem – Diagnostic

Dacă ați experimentat angioedem pentru prima dată, medicul dumneavoastră va încerca să descopere ceea ce ar fi provocat-o.

Există mai multe cauze diferite ale angioedemului . Este important să știți care vă provoacă simptomele, deoarece acest lucru afectează tratamentul de care aveți nevoie.

Nu există un singur test care să determine cauza angioedemului. Unele dintre verificările și testele pe care le-ați putea avea sunt prezentate în această secțiune.

Simptome și istoric medical

Este posibil ca medicul dumneavoastră să poată face o idee bună despre cauza angioedemului dvs. întrebând despre simptomele și istoricul dumneavoastră medical.

De exemplu:

  • este probabil să fi fost cauzat de o alergie dacă ați fost expus la ceva care poate declanșa reacții alergice (un alergen) cu puțin timp înainte de începerea acestuia sau dacă ați dezvoltat și o erupție cutanată crescută (mâncărime sau urticarie)
  • s-ar putea să fi fost declanșat de un medicament dacă luați în prezent un medicament care este asociat cu angioedem, cum ar fi inhibitori ai enzimei convertoare de angiotensină (ACE) pentru tensiunea arterială ridicată
  • este posibil ca simptomele dvs. să fie rezultatul unei erori genetice moștenite dacă aveți antecedente familiale de angioedem

Uneori pot fi necesare testele de mai jos pentru a confirma cauza.

Testele de alergie

Dacă medicul dumneavoastră consideră că simptomele dvs. ar fi fost cauzate de o alergie, vă pot consulta o clinică de alergie sau imunologie de specialitate pentru teste suplimentare.

Testele pe care le-ați putea include includ:

Aceste teste vă pot ajuta să determinați la ce sunteți alergic. Citiți mai multe despre testarea alergiei .

Test de sange

Dacă medicul dumneavoastră consideră că simptomele dvs. pot fi cauzate de o defecțiune genetică pe care ați moștenit-o de la părinți, acestea vă pot consulta pentru un test de sânge.

Testul verifică nivelul unei substanțe numite inhibitor de esterază C1 în sângele tău. Această substanță este importantă în reglarea sistemului imunitar.

Un nivel foarte scăzut de inhibitor al esterazei C1 ar sugera să aveți o problemă moștenită care afectează cât de mult din această substanță este capabil să producă corpul dumneavoastră.