Pot lua medicamente pentru febra fânului în timpul sarcinii?

Depinde de medicament. În timpul sarcinii, puteți lua unele medicamente pentru febra fânului, dar nu și altele, deoarece nu există suficiente dovezi cu privire la siguranța lor.

Obțineți sfaturi mai întâi

Deși puteți cumpăra multe medicamente pentru febra fânului, este de preferat să primiți sfaturi de la un farmacist sau un medic primar înainte de a lua orice medicament când sunteți gravidă.

Îți vor evalua simptomele și beneficiile administrării unui medicament împotriva riscului de reacții adverse.

Pentru a vă ușura simptomele atunci când numărul de polen este mare, vă ajută să:

  • purtați ochelari de soare înfășurați pentru a opri intrarea polenului în ochi
  • stați în interior ori de câte ori este posibil
  • păstrați ferestrele și ușile cât mai mult posibil

Dacă decideți să luați medicamente pentru febră de fân, de obicei vi se va recomanda să încercați un spray nazal sau ochi.

Spray nazal și ochi

Un farmacist sau medic poate recomanda:

  • un spray nazal corticosteroid
  • un spray nazal cromoglicat de sodiu, deși acesta poate fi mai puțin eficient decât un spray nazal corticosteroid
  • antihistaminice sau cromoglicate de ochi

Tablete antihistaminice (antihistaminice orale)

Tabletele antihistaminice pot ajuta la ameliorarea mâncărimii ochilor, a nasului curgător și a strănutului, dar nu toate tipurile sunt potrivite pentru a fi luate în timpul sarcinii, așa că întotdeauna consultați un medic în prealabil.

Este puțin probabil ca farmaciștii să vândă antihistaminice fără rețetă de utilizare în sarcină din cauza restricțiilor producătorilor.

Dacă nu puteți utiliza spray-uri nazale sau oculare sau nu funcționează pentru dvs., un medic poate recomanda un comprimat antihistaminic care nu provoacă somnolență, cum ar fi:

  • loratadina – aceasta este de obicei prima alegere pentru gravide, din cauza cantității de date de siguranță disponibile pentru aceasta
  • cetirizină – dacă loratadina nu este potrivită sau nu funcționează pentru tine, un medic poate recomanda cetirizină, un alt comprimat antihistaminic care nu provoacă somnolență

Clorfenamina este, de asemenea, considerată una dintre cele mai sigure antihistaminice de luat în timpul sarcinii, dar pentru că poate provoca somnolență, loratadina și cetirizina sunt de obicei opțiunile preferate.

Pentru informații despre administrarea anumitor medicamente în timpul sarcinii, consultați site-ul web cu denivelări (cea mai bună utilizare a medicamentelor în sarcină) .

Informatii suplimentare

Întreabă un doctor onlineRapid și ușor, doctori verificați, confidențial și anonim

Cu Medic Chat ai la dispoziție 400+ doctori online din 40 specialități medicale.

N-a fost niciodată mai ușor să iei legătura cu un medic de specialitate!