Pot lua ibuprofen când sunt însărcinată?

În general, femeile însărcinate sunt sfătuite să evite administrarea de ibuprofen. Paracetamolul este recomandat ca o alegere mai sigură atunci când sunteți gravidă.

Nu lua ibuprofen începând cu 30 de săptămâni de sarcină

Ibuprofenul nu trebuie utilizat atunci când sunteți gravidă cu 30 sau mai multe săptămâni, cu excepția cazului în care este recomandat de medic.

Acest lucru se datorează faptului că luarea ibuprofenului în această etapă a sarcinii este asociată cu un risc crescut de complicații, inclusiv o problemă cardiacă la copilul tău și o cantitate redusă de lichid amniotic.

Înainte de 30 de săptămâni de sarcină, evitați să luați ibuprofen

Cel mai bine este să evitați să luați ibuprofen în primele 30 de săptămâni de sarcină, cu excepția cazului în care beneficiile depășesc potențialul risc pentru copilul dumneavoastră nenăscut.

Aceasta deoarece luarea de ibuprofen în primele 30 de săptămâni de sarcină poate duce la un risc crescut de complicații, inclusiv avort spontan.

Asigurați-vă că discutați cu medicul dumneavoastră, moașa sau farmacistul despre beneficiile și riscurile potențiale înainte de a lua ibuprofen în primele 6 luni de sarcină.

Puteți găsi informații mai detaliate despre riscurile potențiale de a lua ibuprofen în diferite etape ale sarcinii pe site-ul bumps (cea mai bună utilizare a medicamentelor în sarcină).

Paracetamol în sarcină

Când sunteți gravidă, paracetamolul este de obicei cea mai bună alegere pentru tratarea unei dureri ușoare până la moderate sau a unei febră.

Dar este o idee bună să primiți sfaturi de la medicul dumneavoastră, moașa sau farmacistul înainte de a lua orice medicament când sunteți gravidă.

Pentru mai multe informații, consultați Pot lua paracetamol când sunt gravidă?

Ce se întâmplă dacă am luat deja ibuprofen?

Dacă ați luat ibuprofen ocazional înainte de a fi însărcinată cu 30 de săptămâni, este puțin probabil să vă fi afectat copilul nenăscut.

Dacă ați luat ibuprofen după ce ați rămas gravidă 30 de săptămâni, anunțați medicul dumneavoastră de familie sau moașa, deoarece va trebui să fie evaluată starea de bine a bebelușului în pântece.

Evitați medicamentele în timpul sarcinii

Cel mai bine este să evitați să luați medicamente atunci când sunteți gravidă, în special în primele 3 luni.

Răcelile, durerile și durerile minore adesea nu trebuie tratate cu medicamente.

Dacă simțiți că trebuie să luați medicamente, discutați mai întâi cu moașa sau cu medicul de familie.

De asemenea, puteți primi sfaturi de la farmacie locală sau sunând la 111.

Când luați orice tip de medicament în timpul sarcinii, trebuie să utilizați cea mai mică doză eficientă pentru cel mai scurt timp posibil.

Dacă doza recomandată nu vă controlează simptomele sau aveți adesea durere, consultați moașa sau medicul de familie pentru sfaturi.

Informatii suplimentare

Întreabă un doctor onlineRapid și ușor, doctori verificați, confidențial și anonim

Cu Medic Chat ai la dispoziție 400+ doctori online din 40 specialități medicale.

N-a fost niciodată mai ușor să iei legătura cu un medic de specialitate!