Ce infecții pot face prin sex oral?

Sexul oral este stimularea organelor genitale folosind gura și limba. Este una dintre modalitățile prin care infecțiile cu transmitere sexuală (ITS) sunt transmise cel mai frecvent.

Puteți prinde un ITS dacă aveți doar un partener sexual. Cu toate acestea, cu cât aveți mai mulți parteneri, cu atât este mai mare riscul de a prinde o infecție.

STI-urile obișnuite prin sex oral sunt:

Infecțiile transmise mai puțin frecvent prin sex oral includ:

Simptomele ITS

Simptomele unei ITS variază în funcție de tipul de infecție. Cu toate acestea, majoritatea STI pot fi tratate dacă sunt detectate suficient de devreme.

Dacă credeți că puteți avea o infecție sau dacă ați făcut sex neprotejat, este important să vizitați medicul dumneavoastră de familie, clinica de planificare familială locală sau clinica de medicină genitourinară (GUM) cât mai curând posibil.

Găsiți cel mai apropiat serviciu de sănătate sexuală .

Dacă nu sunt tratate, ITS nu numai că sunt inconfortabile și jenante, dar, de asemenea, vă pot afecta sănătatea și fertilitatea.

Prevenirea ITS

Puteți reduce riscul de transmitere a ITS în timpul sexului oral, asigurându-vă că dumneavoastră sau partenerul dvs. purtați prezervativ .

Puteți utiliza un baraj dentar pentru a acoperi anusul sau organele genitale feminine în timpul sexului oral. Un baraj dentar este un pătrat din latex sau poliuretan (plastic foarte subțire, moale), de aproximativ 15 cm pe 15cm. Acționează ca o barieră care ajută la prevenirea trecerii ITS de la o persoană la alta.

Citiți răspunsurile la mai multe întrebări despre sănătatea sexuală .

Informatii suplimentare

Întreabă un doctor onlineRapid și ușor, doctori verificați, confidențial și anonim

Cu Medic Chat ai la dispoziție 400+ doctori online din 40 specialități medicale.

N-a fost niciodată mai ușor să iei legătura cu un medic de specialitate!