Ce face un terapeut sexual?

Un terapeut sexual ajută persoanele cu probleme sexuale.

Terapeuții sexuali sunt consilieri calificați, medici sau profesioniști din domeniul sănătății care au efectuat o pregătire suplimentară pentru a ajuta persoanele cu probleme legate de sex.

De ce oamenii fac terapie sexuală?

Mulți oameni au o problemă cu sexul la un moment dat în viața lor. Unii oameni se pot ajuta. Pentru alții, problemele sexuale pot provoca multă suferință și nefericire.

Un terapeut sexual poate ajuta persoanele cu diverse probleme sexuale, inclusiv:

  • lipsa dorinței
  • dificultate de a avea un orgasm
  • durere în timpul sexului sau incapacitate de a face sex penetrativ
  • dificultăți de obținere sau de menținere a unei erecții ( disfuncție erectilă )
  • ejacularea precoce sau alte probleme de ejaculare

Pentru mai multe informații, citiți despre problemele sexuale masculine și problemele sexuale feminine .

Ce se întâmplă într-o sesiune de terapie sexuală?

Un terapeut sex va asculta să vă descrie problemele și va evalua dacă cauza este probabil să fie psihologică, fizică sau o combinație a celor două.

Fiecare sesiune de terapie este confidențială. Puteți vedea un terapeut sexual singur, dar dacă problema dvs. îi afectează și pe partenerul dvs., s-ar putea să vă fie mai bine să participați amândoi.

Vorbind despre și explorând experiențele tale vă va ajuta să înțelegeți mai bine ce se întâmplă și motivele. Terapeutul vă poate oferi, de asemenea, exerciții și sarcini pe care trebuie să le faceți cu partenerul dvs. în timpul propriu.

Ședințele durează de obicei 30 până la 50 de minute. Terapeutul vă poate sfătui să aveți ședințe săptămânale sau să le vedeți mai rar, cum ar fi o dată pe lună.

Cum pot găsi un terapeut sexual?

Dacă aveți o problemă sexuală, este o idee bună să vedeți un medic primar, deoarece pot verifica eventualele cauze fizice. Medicul medical te poate referi la un terapeut sexual dacă consideră că te va ajuta. Cu toate acestea, terapia sexuală nu este disponibilă pe în toate zonele, iar o clinică poate oferi doar un număr limitat de sesiuni de terapie.

Puteți găsi, de asemenea, un terapeut sexual în privat, pe care va trebui să îl plătiți. Este important să vedeți un terapeut calificat înregistrat. Căutați unul care este membru al Colegiului Terapeuților de relații sexuale și relații (COSRT) sau al Institutului de Medicină Psihosexuală .

Organizații precum Relate oferă și terapie sexuală contra cost.

Citiți răspunsurile la mai multe întrebări despre sănătatea sexuală .

Informatii suplimentare

Întreabă un doctor onlineRapid și ușor, doctori verificați, confidențial și anonim

Cu Medic Chat ai la dispoziție 400+ doctori online din 40 specialități medicale.

N-a fost niciodată mai ușor să iei legătura cu un medic de specialitate!