Ce este sexul oral?

Sexul oral este atunci când îți stimulează organele genitale ale partenerului cu gura, buzele sau limba. Aceasta ar putea implica suptul sau lingerea penisului lor (numit și fellatio), vagin, vulva sau clitoris (cunnilingus) sau anus (anilingus).

Este obișnuit să faci sex oral?

Multe persoane fac sex oral înainte sau în locul actului sexual.

Dacă ai de gând să faci sex oral cu partenerul, încearcă diferite tehnici până vei afla ce îți place amândoi.

Obțineți mai multe sfaturi despre cum să profitați la maxim viața dvs. sexuală

Este sexul oral în siguranță?

Nu există riscul de a rămâne însărcinată prin sex oral. Dar puteți prinde sau transmite unele infecții cu transmitere sexuală (ITS), făcând sex oral.

Printre cele mai frecvente ITS care pot fi transmise prin sex oral se numără:

Alte ITS care sunt transmise mai puțin frecvent prin sex oral includ:

În general, riscul este mai mare dacă dați mai degrabă decât să faceți sex oral. Acest lucru se datorează faptului că ești mai probabil să fii expus la lichide genitale.

Riscul este, de asemenea, mai mare dacă aveți tăieturi, dureri sau ulcere în gură. Evitați să vă spălați pe dinți sau să folosiți ață dentară cu puțin timp înainte de a da sex oral, deoarece acest lucru ar putea provoca sângerarea gingiilor. Dacă doriți mai întâi să vă împrospătați gura, puteți încerca apa de gură sau menta.

Dacă credeți că puteți avea un ITS, consultați un medic de familie sau mergeți la cea mai apropiată clinică de sănătate sexuală sau medicină genitourinară (GUM).

Găsiți cel mai apropiat serviciu de sănătate sexuală

Cum pot face sexul oral mai sigur?

Pentru sex oral la un bărbat, utilizați un prezervativ pentru a vă reduce riscul de a obține o afecțiune sexuală. Încercați una aromată dacă nu vă place gustul prezervativelor obișnuite.

Pentru sex oral la o femeie sau când faceți anilingus, utilizați un baraj. Acesta este un pătrat mic și subțire de latex sau plastic care acționează ca o barieră între vagin sau anus și gură, împiedicând răspândirea ITS.

Barajele sunt disponibile la unele clinici de sănătate sexuală și online, sau farmaciile le pot comanda pentru dumneavoastră.

Aflați răspunsurile la mai multe întrebări despre sănătatea sexuală

Informatii suplimentare