Uretrita non-gonococică

Uretrita este inflamația uretrei, tubul care transportă urina din vezica urinară din corp. De obicei este cauzată de o infecție.

Termenul de uretrită non-gonococică (NGU) este utilizat atunci când afecțiunea nu este cauzată de gonoreea infecției cu transmitere sexuală.

NGU este uneori denumită uretrită nespecifică (NSU) atunci când nu poate fi găsită nicio cauză.

Uretrita este cea mai frecventă afecțiune diagnosticată și tratată în rândul bărbaților în clinicile GUM sau în clinicile de sănătate sexuală din Marea Britanie.

Simptomele uretritei non-gonococice

Printre simptomele NGU la bărbați se numără:

  • o descărcare albă sau tulbure din vârful penisului
  • o senzație de arsură sau dureroasă când faci pipi
  • vârful penisului simțindu-vă iritat și dureros

La femei, NGU cauzează rar simptome.

Citiți despre simptomele NGU .

Când să solicitați sfaturi medicale

Accesați clinica locală de medicină genitourinară (GUM) sau clinica de sănătate sexuală dacă întâmpinați simptome de NGU sau s-ar putea să fi fost expus la o infecție cu transmitere sexuală (ITS) .

Ar trebui să solicitați în continuare tratament dacă simptomele NGU dispar pe cont propriu, deoarece există riscul de a transmite infecția către altcineva.

Găsiți servicii de sănătate sexuală .

Diagnosticarea uretritei non-gonococice

Două teste pot fi utilizate pentru a diagnostica NGU și ambele pot fi efectuate pentru a asigura diagnosticul corect.

Testele sunt:

  • un test de tampon – un eșantion de lichid este preluat din uretra dvs. folosind un tampon, care este ca un mugure de bumbac mic, cu o buclă de plastic la capăt; nu este dureros, dar se poate simți puțin inconfortabil timp de câteva secunde
  • un test de urină – vi se va cere să nu urinați cel puțin o oră înainte de a furniza o probă de urină, deoarece acest lucru poate ajuta la crearea rezultatelor testului

De asemenea, vi se pot oferi teste pentru alte STI. Dvs. trebuie să aveți sau nu aceste, dar este recomandat un test pentru toate infecțiile. Puteți discuta acest lucru cu cadrele medicale de la clinică dacă doriți.

Unele clinici vă vor putea oferi rezultatele în aceeași zi. Alții ar putea avea nevoie să trimită eșantioanele la un laborator pentru testare, caz în care rezultatele testelor pot să nu fie disponibile timp de o săptămână sau două.

Profesioniștii din cadrul clinicii vă vor spune când veți obține rezultatele testului dvs. și vă vor aranja și tratamentul.

Citiți mai multe despre vizitarea unei clinici de sănătate sexuală .

Cauzele uretritei non-gonococice

NGU poate avea o serie de cauze posibile, inclusiv:

Există multe cazuri de NGU în care nu se găsește infecție. Dacă nu se găsește nicio cauză, vi se va oferi în continuare tratament pentru posibile infecții.

Citiți mai multe despre cauzele NGU .

Tratarea uretritei non-gonococice

Un curs scurt de antibiotice este de obicei prescris pentru a trata NGU. Este posibil să vi se administreze înainte de a obține rezultatele testului dvs., iar simptomele ar trebui să se clarifice după aproximativ două săptămâni.

Este important ca partenerii sexuali din trecut și actuali să fie tratați, de asemenea, pentru a preveni răspândirea unei infecții către alții.

După terminarea tratamentului și simptomele au dispărut, ar trebui să fie sigur să începi să faci sex din nou.

Citiți mai multe despre tratarea NGU .

Prevenirea uretritei non-gonococice

Deoarece NGU este de obicei cauzat de un ITS, practicarea sexului mai sigur este cea mai bună modalitate de a reduce șansele de dezvoltare.

Sexul mai sigur implică utilizarea contracepției de barieră, cum ar fi prezervativele și verificarea periodică la clinicile de sănătate sexuală sau GUM-urile.

Citiți un ghid pentru contracepție .

Complicații ale uretritei non-gonococice

NGU poate avea unele complicații – de exemplu, afecțiunea poate continua.

Ar trebui să reveniți la clinica de medicină genitourinară sau la clinica de sănătate sexuală dacă mai aveți simptome la două săptămâni după începerea unui curs de antibiotice.

Complicațiile grave sunt rare, dar pot include:

De multe ori femeile nu au simptome de NGU. Cu toate acestea, poate duce la boală inflamatorie pelvină (PID) dacă este cauzată de clamidie și lăsată netratată.

Episoadele repetate de PID sunt asociate cu un risc crescut de infertilitate .