Pancreatită acută – Prevenire

Pancreatita acută este adesea cauzată de calculi biliari sau consumul de prea mult alcool. Un stil de viață sănătos vă poate reduce șansele de a dezvolta afecțiunea.

Calculii biliari

Cel mai eficient mod de a preveni calculii biliari este consumul unei diete echilibrate care include cel puțin 5 porții de fructe și legume proaspete pe zi.

Dieta dvs. ar trebui să includă, de asemenea, wholegrains – găsite în pâine integrală, ovăz și orez brun. Acest lucru ajută la scăderea cantității de colesterol din corpul tău.

Deoarece pare să existe o legătură între a avea colesterol ridicat și a dezvolta calculi biliari, ar trebui să evitați să mâncați prea multe alimente grase cu un conținut ridicat de colesterol.

Să fii supraponderal crește, de asemenea, șansele de a dezvolta calculi biliari. Mențineți o greutate sănătoasă consumând o dietă echilibrată și făcând exerciții fizice regulate pentru a reduce riscul de a dezvolta afecțiunea.

Consultați exerciții fizice , alimentație sănătoasă și slăbit pentru mai multe informații și sfaturi.

Alcool

Puteți reduce riscul de a dezvolta pancreatită acută prin reducerea consumului de alcool. Acest lucru ajută la prevenirea deteriorarii pancreasului.

Este recomandat să:

  • nu bea mai mult de 14 unități pe săptămână
  • răspândiți-vă băutura peste 3 zile sau mai mult dacă beți până la 14 unități pe săptămână

O unitate de alcool este egală cu aproximativ o jumătate de halbă de rezerve normale sau o măsură de pub (25 ml) de băuturi spirtoase. Un pahar mic (125 ml) de vin (ABV 12%) sau un alcopop este de 1,5 unități.

Nu uitați, dacă ați avut pancreatită acută cauzată de consumul prea mult alcool, ar trebui să o evitați complet.

Citiți despre băut și alcool pentru mai multe informații și sfaturi.