Infecții cu ochii Herpes simplex

Infecțiile cu ochii Herpes simplex sunt un tip potențial grav de infecții pentru ochi.

Sunt cauzate de un virus numit herpes simplex – de obicei herpes simplex virus tip 1 (HSV-1), care cauzează, de asemenea, răni .

Este important să obțineți ajutor medical dacă credeți că puteți avea infecția, deoarece viziunea dvs. ar putea fi în pericol dacă nu este tratată.

Simptomele unei infecții cu herpes simplex

O infecție cu herpes simplex poate determina roșirea și umflarea ochiului

Credit:

DR P. MARAZZI / BIBLIOTECA DE FOTOGRAFIE ȘTIINȚĂ

Simptomele unei infecții cu herpes simplex pot include un ochi roșu și umflături în jurul ochiului

Simptomele unei infecții cu herpes simplex pot include:

De obicei este afectat doar un ochi.

Unde puteți primi ajutor medical

Obțineți ajutor medical cât mai curând posibil dacă aveți aceste simptome. Ele ar putea fi cauzate de o infecție cu herpes simplex sau o altă afecțiune a ochilor care trebuie tratată rapid.

Dacă nu este tratat, există șansa că viziunea ta ar putea fi afectată.

Puteți obține ajutor și sfaturi de la:

Dacă purtați lentile de contact, scoateți-le și nu le mai folosiți până când nu vă este recomandat de un profesionist medical că este sigur să faceți acest lucru.

Tratamente pentru infecții cu herpes simplex

Majoritatea infecțiilor cu herpes simplex devin mai bune în 1 până la 2 săptămâni, deși pot dura mai mult. Tratamentul este de obicei necesar pentru a reduce riscul de complicații.

Principalele tratamente sunt:

Asigurați-vă că urmați sfaturile pe care le-ați dat și luați orice tratament prescris, conform indicațiilor. Este important să completați cursul recomandat al oricărui medicament, chiar dacă simptomele dispar. Acest lucru va ajuta la stoparea revenirii virusului.

Cauzele infecțiilor cu herpes simplex

Infecțiile cu ochi cu Herpes simplex apar de obicei atunci când o infecție anterioară cu virusul se reactivează și se răspândește la ochi.

Aproape toată lumea este expusă virusului herpes simplex în copilărie. Majoritatea oamenilor nu vor observa acest lucru, deoarece de multe ori nu există simptome. Dar după aceea, virusul va rămâne inactiv în organism.

La unele persoane, virusul poate fi reactivat ulterior. Acest lucru se poate întâmpla la întâmplare sau poate fi declanșat de:

Posibile complicații

Infecțiile cu ochi cu Herpes simplex nu provoacă de obicei probleme suplimentare dacă sunt tratate prompt, dar aproximativ 1 din 4 cazuri sunt mai grave și prezintă un risc mai mare de complicații.

Acestea pot include:

De asemenea, este probabil ca infecția să revină la un moment dat. Majoritatea oamenilor se vor confrunta cu mai mult de 1 infecție, aproximativ 1 din 5 reaparind într-un an.