Coasta cervicală

O coastă cervicală este o coastă în plus care se formează deasupra primei coaste, care crește de la baza gâtului chiar deasupra claviculei.

Puteți avea o coastă cervicală pe dreapta, stânga sau pe ambele părți. Poate fi o coastă osoasă complet formată sau doar un fir subțire de fibre de țesut.

O coastă cervicală este o anomalie prezentă de la naștere. De obicei, nu provoacă probleme, dar dacă apasă pe nervii și vasele de sânge din apropiere, poate provoca dureri în gât , amorțeală la nivelul brațului și alte simptome, care colectiv sunt cunoscute sub numele de sindrom de ieșire toracică.

Sindromul de evacuare toracic începe de obicei între 20 și 50 de ani și este mai probabil să afecteze bărbații decât femeile.

Simptomele sindromului de ieșire toracică

Nu toate persoanele cu o coastă cervicală dezvoltă sindromul de ieșire toracică, iar sindromul poate fi cauzat și de alte afecțiuni.

Simptomele sindromului de evacuare toracică includ:

Aceste simptome variază foarte mult de la o persoană la alta. Pot fi constante sau pot veni și pleacă.

Tratarea sindromului de ieșire toracică

Dacă aveți sindrom de evacuare toracică, medicul dumneavoastră de familie poate să vă facă referire pentru fizioterapie . Exercitiile pentru umar pot ajuta la intinderea si intarirea zonei gatului si la corectarea posturii slabe. De asemenea, masajul poate ajuta la eliberarea eventualelor țesuturi strânse sau scurtate ale gâtului.

Consultarea unui terapeut ocupațional poate fi utilă și pentru sfaturi despre tehnici de protejare a spatelui și a gâtului în timp ce lucrați .

Pentru a ameliora orice durere și umflare, medicul dumneavoastră poate prescrie un medicament anti-inflamator nesteroid (AINS) , cum ar fi naproxen sau diclofenac.

Dacă dezvoltați cheaguri de sânge, s-ar putea să vi se prescrie trombolitice pentru a le descompune și anticoagulante pentru a preveni apariția de cheaguri suplimentare.

Dacă aceste tratamente nu ajută, operația poate fi o opțiune.