Chirurgie Plastică

Chirurgia plastică este utilizată pentru a repara și reconstrui țesutul și pielea lipsă sau deteriorate.

Principalul obiectiv al chirurgiei plastice este de a readuce funcția țesuturilor și a pielii cât mai aproape de normal.

Îmbunătățirea aspectului părților corpului este un obiectiv important, dar secundar.

Chirurgia plastică este diferită de cea chirurgicală, care este efectuată exclusiv pentru a schimba aspectul unei persoane sănătoase pentru a obține ceea ce simt este un aspect mai de dorit.

Citiți mai multe despre chirurgia cosmetică .

Când este utilizată o intervenție chirurgicală plastică

Pentru a repara chirurgia plastică:

Chirurgia plastică poate ajuta adesea la îmbunătățirea stimei de sine, a încrederii și a calității generale a vieții.

Disponibilitatea chirurgiei plastice

Chirurgia plastică reconstructivă se efectuează de obicei gratuit pe . Dar disponibilitatea variază în jurul țării și este determinată de grupurile locale de punere în funcțiune clinică (CCG) .

Chirurgii plastici au o pregătire extinsă și aparțin asociațiilor profesionale, precum Asociația Britanică a Chirurgilor Plastici Reconstructivi și Estetici (BAPRAS) .

Verificați dacă un anumit chirurg aparține BAPRAS

Cei mai mulți oameni sunt referiți la chirurgii plastici de către medicul lor de familie sau de un consultant de specialitate pe care îl văd despre starea lor.

Chirurgia plastică este disponibilă și în privat, dar poate fi foarte scumpă.

Este încă o idee bună să vorbiți cu medicul dumneavoastră de familie sau cu specialistul mai întâi dacă aveți în vedere un tratament privat, chiar dacă nu este necesară o sesizare.

Tehnici de chirurgie plastică

Principalele tehnici utilizate în timpul chirurgiei plastice sunt:

  • grefe de piele – unde pielea sănătoasă dintr-o zonă neafectată a corpului este îndepărtată și folosită pentru a înlocui pielea pierdută sau deteriorată
  • chirurgie a clapetei pielii – unde o bucată de țesut dintr-o parte a corpului este transferată la alta, împreună cu vasele de sânge care îl mențin în viață; se numește chirurgie a clapelor, deoarece țesutul sănătos rămâne, de obicei, parțial atașat de corp în timp ce este repoziționat
  • extinderea țesutului – unde țesutul înconjurător este întins pentru a permite organismului să „crească” pielea în plus, care poate fi apoi folosită pentru a ajuta la reconstrucția zonei din apropiere

Pe lângă aceste tehnici, chirurgii plastici folosesc de asemenea multe alte metode, precum:

  • transfer sau grefă – unde grăsimea este eliminată dintr-o zonă și introdusă într-o altă zonă, de obicei pentru a corecta denivelările
  • închidere în vid – unde aspirația este aplicată pe o rană printr-o bucată sterilă de spumă pentru a atrage lichidul și a încuraja vindecarea
  • machiaj sau cremă de camuflaj
  • dispozitive protetice, cum ar fi membrele artificiale

Citiți mai multe despre cum se efectuează chirurgia plastică .

Riscurile chirurgiei plastice

Ca în orice tip de intervenție chirurgicală, chirurgia plastică are riscuri asociate.

Gradul de risc depinde de mărimea zonei afectate, de nivelul de experiență al chirurgului și de starea generală de sănătate a persoanei care efectuează procedura.

Unele proceduri prezintă riscuri specifice, dar riscurile generale includ:

Contactați imediat chirurgul, echipa de asistență medicală sau medicul de familie dacă aveți probleme cu privire la chirurgie, cum ar fi dureri neașteptate, umflare, externare sau alte reacții adverse.