Autoagresiune

Vătămarea de sine este atunci când cineva le dăunează în mod intenționat sau le dăunează corpului. De obicei este un mod de a face față sau de a exprima o suferință emoțională copleșitoare.

Uneori, atunci când oamenii se autosesizează, simt la un anumit nivel că intenționează să moară. Mai mult de jumătate dintre persoanele care mor prin sinucidere au istoric de auto-vătămare.

Dar intenția este mai des de a se pedepsi, de a-și exprima suferința sau de a calma tensiunea insuportabilă. Uneori este un amestec dintre toate trei.

Răul de sine poate fi și un strigăt de ajutor.

Obținerea de ajutor

Dacă vă faceți rău de sine, ar trebui să vă vedeți medicul de ajutor pentru ajutor. Acestea vă pot consulta la cadrele medicale de la un serviciu de sănătate mintală comunitară locală pentru evaluare ulterioară.

Această evaluare va avea ca rezultat faptul că echipa dumneavoastră de îngrijire va elabora un plan de tratament cu dvs. pentru a vă ajuta cu stresul.

Tratamentul pentru persoanele care se auto-vătămă implică de obicei să vezi un terapeut să discute gândurile și sentimentele tale și modul în care acestea îți afectează comportamentul și bunăstarea.

Acestea vă pot învăța, de asemenea, strategii de coping pentru a preveni episoadele ulterioare de auto-vătămare.

Dacă sunteți deprimat, ar putea implica și luarea de antidepresive sau alte medicamente.