Pot să mănânc sau să beau înainte de o operație?

Fiecare operație este diferită și dacă veți avea sau nu posibilitatea de a mânca sau bea în prealabil și de ceea ce puteți avea, va depinde de tipul de operațiune care se efectuează.

Înainte de a vă face operația, specialiștii din domeniul sănătății care vă vor trata vă vor spune dacă puteți mânca sau bea și, dacă este permis consumul și băutul, ce alimente și lichide puteți avea.

Anestezic

Înainte de a efectua o operație, este probabil să vi se administreze un anestezic local sau general. Un anestezic local amorteste zona tratata, astfel incat sa nu simti nici o durere. Un anestezic general te face inconștient, astfel încât să nu poți simți nimic și nu știi ce se întâmplă în timpul procedurii.

Mâncare și băut înainte de un anestezic general

De obicei, înainte de a avea un anestezic general , nu vi se va permite să mâncați sau să beți. Acest lucru se datorează faptului că atunci când sunteți sub anestezic, reflexele corpului dvs. sunt oprite temporar.

Dacă stomacul are mâncare și băutură în el, există riscul de vărsături sau de regurgitare (creșterea alimentelor în gât). Dacă se întâmplă acest lucru, mâncarea regurgitată vă poate vărsa în plămâni și vă poate afecta respirația, precum și v-ar provoca pagube la plămâni.

Perioada de timp pe care trebuie să o postești (mergi fără mâncare sau băutură) înainte de a-ți opera operațiunea va depinde de procedura pe care o faci. Cu toate acestea, de obicei este de șase până la opt ore pentru mâncare și de două ore pentru lichide.

Folosirea gumei de mestecat, inclusiv gumă de nicotină, trebuie evitată în această perioadă de post.

Vi se poate spune să evitați anumite tipuri de lichide, cum ar fi laptele sau ceaiul alb și cafeaua, deoarece au proteine și grăsimi în ele care v-ar putea dăuna plămânilor. De obicei, sunt recomandate lichide clare, precum apă, ceai negru sau cafea sau sucuri de fructe procesate.

Bebelușilor li se poate oferi lapte de sân cu până la patru ore înainte de operație. După acest timp, trebuie să se administreze doar lichide clare.

Conditii medicale

Dacă aveți o afecțiune medicală, cum ar fi diabetul , ceea ce înseamnă că trebuie să mâncați și să beți în mod regulat, trebuie să spuneți unuia dintre profesioniștii din domeniul sănătății care vă tratează înainte de a face o operație. De asemenea, ar trebui să le informați dacă luați orice medicament.

Anestezic local

Dacă aveți un anestezic local , ar trebui să vi se permită să mâncați și să beți normal, înainte de a face procedura. O excepție de la acest lucru este poate dacă aveți o procedură care implică sistemul digestiv sau vezica urinară.

Informatii suplimentare: