Terapiile complementare sunt sigure în timpul sarcinii?

În general, ar trebui să evitați să luați medicamente sau tratamente inutile atunci când sunteți gravidă. Există foarte puține studii de înaltă calitate în ceea ce privește eficacitatea tratamentelor complementare sau „alternative” și orice veți lua în corp vă poate afecta copilul nenăscut.

Ce sunt terapiile complementare?

Medicamentele și tratamentele complementare includ o gamă largă de tratamente care nu sunt utilizate de obicei de majoritatea medicilor din Marea Britanie. Aceste tratamente sunt uneori descrise ca medicamente alternative. Cu toate acestea, „complementar” este o descriere mai bună, deoarece acestea trebuie utilizate alături de tratamentul oferit de medicul tău, dar nu înlocuiesc niciodată.

Puține medicamente complementare sau alternative sunt cunoscute ca fiind sigure în timpul sarcinii. Și unele remedii pe bază de plante, cum ar fi cohosh albastru, pot fi de fapt dăunătoare pentru copil.

Există însă unele dovezi care să sprijine utilizarea:

  • masaj și aromaterapie pentru tratarea anxietății
  • acupresiune și ghimbir pentru boala de dimineață

Există încă perioade în timpul sarcinii când este posibil să nu fie în siguranță. De exemplu, abdomenul nu trebuie masat în primele trei luni de sarcină.

Obțineți sfaturi medicale

Dacă aveți în vedere utilizarea unei terapii complementare, este important să spuneți medicului dumneavoastră de familie sau moașei despre ce tratament luați în considerare. Dacă apoi decideți să utilizați o terapie complementară, trebuie să consultați întotdeauna un medic calificat.

Puteți obține mai multe informații despre practicieni calificați sau înregistrați de la organizațiile de mai jos:

Homeopatii nu trebuie să fie înregistrați la un organism de reglementare.

Medicina complementară și alternativă nu poate înlocui îngrijirea antinatală convențională. Este important să participați la controale antatatice periodice pe toată durata sarcinii.

Informatii suplimentare

Întreabă un doctor onlineRapid și ușor, doctori verificați, confidențial și anonim

Cu Medic Chat ai la dispoziție 400+ doctori online din 40 specialități medicale.

N-a fost niciodată mai ușor să iei legătura cu un medic de specialitate!