Cum îmi pot îmbunătăți șansele de a deveni tată?

Poate părea evident, dar trebuie să faci sex regulat (de două sau de trei ori pe săptămână) dacă vrei să devii tată. Făcând sex în jurul timpului în care partenerul îți ovulează (când un ovul este eliberat din ovar) îți va crește șansele de a concepe.

Citiți mai multe despre cel mai bun moment pentru a rămâne însărcinată .

Există, de asemenea, o serie de schimbări ale stilului de viață pe care le puteți face pentru a vă îmbunătăți șansele de a deveni tată.

Temperatura spermatozoizilor

Testiculele tale sunt în afara corpului tău, deoarece, pentru a produce spermă de cea mai bună calitate, trebuie să fie păstrate puțin mai rece decât restul tău. Temperatura ideală pentru producția de spermă este în jur de 34.5C, care este puțin sub temperatura corpului (în jur de 37C).

Dacă încercați să concepeți, luați câteva măsuri simple pentru a menține testiculele la rece pot fi utile. De exemplu, dacă locul de muncă presupune să lucrezi într-un mediu fierbinte, fă pauze regulate în afara. Dacă stai nemișcat timp îndelungat, ridică-te și mișcă-te regulat.

Purtarea de lenjerie strânsă se crede de asemenea că crește temperatura testiculului cu până la 1C. Deși cercetările au arătat că lenjeria strânsă nu pare să afecteze calitatea spermatozoizilor, este posibil să doriți să purtați lenjerie care se potrivește liber, cum ar fi pantaloni scurți de boxer, în timp ce încercați să concepeți.

Fumat

Fumatul poate reduce fertilitatea, așa că ar trebui să renunți la fumat dacă vrei să devii tată.

Fumatul în jurul unui nou-născut crește în mod semnificativ șansele lor de boli respiratorii și de moarte la pătuț (sindrom de moarte subită a sugarului) .

Medicul dumneavoastră va putea oferi sfaturi și tratament pentru a vă ajuta să renunțați la fumat. Puteți vizita, de asemenea, site-ul Smokefree pentru mai mult ajutor și sfaturi despre renunțarea la fumat sau puteți apela la linia de asistență la 0300 123 1044 (9:00 – 20:00 Luni până vineri, 11:00 – 16:00 sâmbătă și duminică).

Alcool

Consumul de alcool în exces poate afecta calitatea spermei. Recomandarea ofițerilor medicali șefi din Marea Britanie este să bea cel mult 14 unități de alcool pe săptămână, care ar trebui să fie răspândite uniform pe trei zile sau mai mult.

O unitate de alcool este echivalentul a o jumătate de halbă de bere sau lager, sau a unei singure pub-uri (25 ml) de băuturi spirtoase. Un pahar mic de vin (125 ml) conține 1,5 unități de alcool.

Citiți mai multe despre unitățile de băut și alcool și alcool .

Droguri

Unele medicamente de agrement sunt cunoscute pentru că afectează calitatea spermatozoizilor și reduc fertilitatea masculină. Acestea includ:

  • canabis
  • cocaină
  • steroizi anabolizanți
  • amfetamine
  • opiacee precum heroina și metadona

Ar trebui să evitați să luați aceste tipuri de medicamente dacă încercați un copil.

Dieta, greutatea și exercițiile fizice

Mâncarea unei diete sănătoase, echilibrate și menținerea unei greutăți sănătoase este esențială pentru menținerea spermei în bune condiții. Dieta dvs. ar trebui să includă cel puțin cinci porții de fructe și legume pe zi; carbohidrați, cum ar fi pâine integrală și paste; și carne slabă, pește și legume pentru proteine.

Să fii supraponderal (cu un indice de masă corporală peste 25) poate afecta calitatea și cantitatea spermei tale.

Dacă aveți greutate excesivă și încercați să concepeți, ar trebui să încercați să slăbești combinând o alimentație sănătoasă cu exerciții fizice obișnuite .

Stres

Stresul îți poate afecta relația. De asemenea, poate scădea unitatea sexuală (libido) a partenerului tău sau a partenerului tău, ceea ce poate reduce cât de des ai relații sexuale. Stresul sever poate limita și producția de spermă. Deci, atunci când încercați să concepeți, învățați să vă relaxați și să faceți măsuri pentru a reduce cantitatea de stres din viața dvs. vă va ajuta.

Citiți mai multe despre pierderea libidoului și sfaturi de relaxare pentru a reduce stresul .

Informatii suplimentare