Masturbarea este normală?

Masturbarea este complet normală și extrem de frecventă. Oameni de toate vârstele se masturbează și este adesea prima experiență sexuală pe care o au.

Nu toată lumea se bucură să se masturbeze și nu există niciun motiv să o faci dacă nu vrei.

Ce este masturbarea?

Masturbarea este atunci când obțineți plăcere sexuală din a vă atinge organele genitale, de obicei cu mâna. Te poți masturba pe tine sau pe un partener. Masturbarea duce de obicei la un orgasm .

În general, bărbații și băieții se masturbează frecând sau mișcând mâna în sus și în jos penisul lor erect. Femeile și fetele își pot folosi degetele sau mâna pentru a freca zona din jurul clitorisului sau vaginului.

Mulți oameni se bucură de masturbarea cu partenerul lor ca parte a unei vieți sexuale sănătoase și nu există nici un mod corect sau greșit de a te masturba.

Masturbarea poate cauza probleme de sănătate?

Masturbarea nu provoacă niciun rău, nici fizic, nici mental, chiar dacă îl faci des. Genitale dvs. s-ar putea simți durere dacă vă masturbați foarte mult într-un timp scurt.

Dacă te masturbezi cu un partener, riscul de a transmite sau a obține o infecție cu transmitere sexuală (STI) este scăzut, atât timp cât nu treci niciun lichid din organele genitale, cum ar fi materialul seminal, unul pe celălalt pe degete sau în orice alt mod.

Deși oamenii ar putea fi jenat să vorbească despre masturbare, nu ar trebui să vă simțiți rușinați sau vinovați pentru că ați făcut-o. Dacă simțiți că nevoia de a te masturba interferă cu viața ta de zi cu zi, a vorbi cu un medic poate fi de folos.

Citiți răspunsurile la mai multe întrebări despre sănătatea sexuală .

Informatii suplimentare