Am nevoie de suplimente de vitamine?

Majoritatea oamenilor nu trebuie să ia suplimente de vitamine și pot obține toate vitaminele și mineralele de care au nevoie consumând o dietă sănătoasă, echilibrată .

Vitaminele și mineralele, cum ar fi fierul , calciul și vitamina C , sunt nutrienți esențiali de care organismul dumneavoastră are nevoie în cantități mici pentru a funcționa corect.

Mulți oameni aleg să ia suplimente, dar să ia prea mult sau să le ia prea mult timp ar putea fi dăunătoare. Departamentul de Sănătate și Asistență Socială recomandă anumite suplimente pentru unele grupuri de persoane care sunt expuse riscului de deficiență.

Supliment de acid folic în sarcină

Dacă sunteți gravidă, încercați un copil sau puteți rămâne însărcinată, vă recomandăm să luați un supliment de 400 de folii de acid folic în fiecare zi până când sunteți însărcinată la 12 săptămâni. Suplimentele de acid folic trebuie luate înainte de a rămâne însărcinată, așa că începeți să le luați înainte de a opri utilizarea contracepției sau dacă există șanse să rămâneți gravidă.

Acidul folic poate ajuta la prevenirea defectelor tubului neural, cum ar fi spina bifida .

Aflați mai multe despre vitamine, suplimente și nutriție în sarcină .

Supliment de vitamina D

De la sfârșitul lunii martie sau începutul lunii aprilie până la sfârșitul lunii septembrie, majoritatea oamenilor pot obține toată vitamina D de care au nevoie prin lumina soarelui pe piele și consumând o dietă echilibrată.

Cu toate acestea, în timpul toamnei și al iernii, trebuie să obțineți vitamina D din dieta dvs., deoarece soarele nu este suficient de puternic pentru ca corpul dvs. să facă vitamina D.

Deoarece este dificil pentru oameni să obțină suficientă vitamina D din alimente singure, toată lumea (inclusiv femeile însărcinate și care alăptează) ar trebui să ia în considerare să ia un supliment zilnic care conține 10 micrograme de vitamina D în perioada de toamnă și de iarnă.

Unele grupuri ale populației prezintă un risc mai mare de a nu lua suficientă vitamina D și li se recomandă să ia un supliment în fiecare zi a anului.

Se recomandă ca:

  • bebelușilor alăptați trebuie să li se administreze un supliment zilnic care conține 8,5 până la 10 micrograme de vitamina D de la naștere, chiar dacă mama ia un supliment care conține vitamina D însăși
  • bebelușilor care au 500 ml (aproximativ o vopsea) sau mai multe formule pe zi nu trebuie să li se administreze un supliment de vitamina D, deoarece formula sugarului este fortificată cu vitamina D și alți nutrienți
  • toți copiii cu vârsta cuprinsă între 1 și 4 ani trebuie să li se administreze un supliment zilnic care conține 10 micrograme de vitamina D
  • persoanele care nu sunt deseori expuse la soare – cum ar fi persoanele care sunt fragile sau care sunt îngrijite de casă, se află într-o instituție precum o casă de îngrijire sau, de obicei, poartă haine care acoperă cea mai mare parte a pielii atunci când în aer liber ar trebui să ia un supliment zilnic care conține 10 micrograme de vitamina D

Aflați mai multe informații despre vitamina D.

Suplimente care conțin vitaminele A, C și D

Copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 5 ani trebuie să ia zilnic suplimente vitaminice care conțin vitaminele A, C și D.

Aflați mai multe despre vitaminele pentru copii sau cereți sfatul vizitatorilor dumneavoastră în sănătate.

Puteți obține vitamine Healthy Start gratuit dacă vă calificați pentru Healthy Start .

Un medic poate recomanda, de asemenea, suplimente dacă aveți nevoie de ele pentru o afecțiune medicală. De exemplu, este posibil să vi se prescrie suplimente de fier pentru a trata anemia cu deficit de fier .

Tablete aromate (efervescente): sfaturi de sare

Suplimentele de vitamine efervescente sau calmante efervescente pot conține până la 1g de sare pe comprimat. Luați în considerare trecerea la un comprimat neefervescent, în special dacă vi s-a recomandat să reduceți aportul de sare.

Află câtă sare este bună pentru tine .

Informatii suplimentare