Cât timp trebuie să port ciorapi de compresie pentru a-mi îmbunătăți circulația?

Dacă vi s-a prescris ciorapi de compresie pentru o afecțiune care vă afectează circulația, poate fi necesar să le purtați câțiva ani sau, în unele cazuri, restul vieții.

Pentru ce sunt ciorapii cu compresie?

Ciorapii de compresie sunt special concepuți pentru a aplica presiune pe picioarele tale inferioare, contribuind la menținerea fluxului de sânge și la reducerea disconfortului și umflarea.

Acestea pot fi prescrise de medicul dumneavoastră de familie dacă aveți o afecțiune care provoacă un flux slab de sânge în picioare, cum ar fi:

Purtați ciorapi de compresie

Ciorapii cu compresie au o varietate de dimensiuni, lungimi și culori. De asemenea, sunt disponibile cu diferite puteri de compresie.

Picioarele tale vor fi măsurate pentru a vedea ce ciorapi de mărime ai nevoie, iar medicul de familie sau asistenta medicală vor verifica dacă se potrivesc corect.

Este posibil să fie nevoie să le porți pe ambele picioare, sau doar pe 1.

Ar trebui să purtați ciorapi de compresie în timpul zilei și să le scoateți înainte de a merge la culcare. Pune-le din nou primul lucru dimineața.

Ar trebui să vi se administreze cel puțin 2 ciorapi sau două perechi dacă le purtați pe ambele picioare.

Aceasta înseamnă că puteți purta 1 ciorapi (sau pereche) în timp ce cealaltă este spălată și uscată.

Spălați manual ciorapi la aproximativ 40C (temperatură confortabilă a mâinilor) și uscați-le departe de căldura directă.

Medic de familie-ul tău îți va monitoriza progresul. Ar trebui să aveți picioarele măsurate din nou și ciorapii înlocuiți la fiecare 3 până la 6 luni.

Obțineți răspunsuri la mai multe întrebări despre accidente, prim ajutor și tratamente

Informatii suplimentare

Întreabă un doctor onlineRapid și ușor, doctori verificați, confidențial și anonim

Cu Medic Chat ai la dispoziție 400+ doctori online din 40 specialități medicale.

N-a fost niciodată mai ușor să iei legătura cu un medic de specialitate!