Toxocariza – Prevenire

Practicarea unei igiene bune poate ajuta la prevenirea toxicocariilor.

Unele lucruri pe care le puteți face sunt următoarele:

  • spălați-vă bine pe mâini cu săpun și apă caldă după manipularea animalelor de companie sau după intrarea în contact cu nisipul sau solul
  • Învață-i pe copii să-și spele mereu mâinile după ce se joacă cu câinii sau pisicile, după ce se joacă în aer liber și înainte de a mânca
  • spălați alimentele care ar fi putut intra în contact cu solul
  • încercați să evitați să lăsați copiii să se joace în zonele în care există o mulțime de fecale pentru câini sau pisici
  • invata-i pe copii ca este periculos sa manance murdarie sau sol

Citiți mai multe informații despre siguranța alimentelor și cum să preveniți răspândirea germenilor .

Sfaturi pentru proprietarii de animale de companie

Părinții și copiii ar trebui să fie conștienți de pericolele asociate cu căței, pisoi și câini și pisici mai mari.

Mulți pui sunt infestați cu paraziții de râie rotundă de la naștere, deoarece un câine însărcinat poate trece paraziții către cățelușii ei înainte de a se naște.

Toți câinii și pisicile necesită o dezumflare regulată cu medicamente anti-vierme. Consultați medicul veterinar pentru verificări periodice și sfaturi specifice despre cum să vă tratați animalul de companie.

Ouăle parazite responsabile de toxocariză pot supraviețui timp de mai multe luni în nisip sau sol, astfel încât toate materiile fecale pentru animale de companie trebuie colectate și aruncate în gunoi.

Nu există pericol imediat din materiile fecale proaspete, deoarece ouăle devin infecțioase numai după câteva săptămâni.

Animalele de companie trebuie ținute departe de gropile de nisip pentru copii, care trebuie acoperite atunci când nu sunt utilizate.

Zona de locuit a animalului dvs. de companie trebuie curățată cel puțin o dată pe săptămână.

Unele zone din parcurile publice din Marea Britanie au fost rezervate ca zone destinate exercițiilor pentru câini. Proprietarii de câini ar trebui să se asigure că câinii lor utilizează aceste zone pentru a reduce riscul ca toți utilizatorii parcului să aibă toxocariză.