Plante medicinale

Medicamentele din plante sunt cele cu ingrediente active făcute din părți ale plantelor, cum ar fi frunzele, rădăcinile sau florile. Dar a fi „natural” nu înseamnă neapărat că sunt în siguranță pentru tine.

La fel ca medicamentele convenționale, medicamentele pe bază de plante vor avea un efect asupra organismului și pot fi potențial dăunătoare dacă nu sunt utilizate corect.

Prin urmare, acestea trebuie utilizate cu aceeași grijă și respect ca medicamentele convenționale.

Dacă consultați medicul sau farmacistul în legătură cu problemele de sănătate sau urmează să vă supuneți unei intervenții chirurgicale, spuneți-le întotdeauna despre orice medicamente pe bază de plante pe care le luați.

Probleme potențiale cu medicamente pe bază de plante

Dacă luați sau intenționați să luați orice medicamente pe bază de plante, aveți în vedere următoarele:

  • Acestea pot cauza probleme dacă luați alte medicamente. Acestea pot duce la efecte reduse sau îmbunătățite ale medicamentului, inclusiv la reacțiile adverse potențiale.
  • După ce ați luat un medicament pe bază de plante, puteți prezenta o reacție rea sau reacții adverse .
  • Nu toate medicamentele pe bază de plante sunt reglementate. Remediile pregătite special pentru persoanele fizice nu au nevoie de licență, iar cele fabricate în afara Regatului Unit s-ar putea să nu fie supuse reglementărilor.
  • Dovezile pentru eficacitatea medicamentelor pe bază de plante sunt, în general, foarte limitate. Deși unii le consideră de folos, în multe cazuri, utilizarea lor tinde să se bazeze pe utilizarea tradițională, mai degrabă decât pe cercetarea științifică.

Anumite grupuri de oameni ar trebui să fie deosebit de precauți să ia medicamente pe bază de plante.

Cine ar trebui să evite medicamentele pe bază de plante?

A lua un medicament pe bază de plante poate să nu fie potrivit pentru:

Vă rugăm să vă sfătuiți cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte de a încerca un medicament pe bază de plante dacă faceți parte din unul dintre aceste grupuri.

Medicamente pe bază de plante și chirurgie

Este important să spuneți medicului dumneavoastră dacă luați orice medicamente din plante înainte de a urma o intervenție chirurgicală.

Asta pentru ca:

Prin urmare, medicul dumneavoastră vă poate sfătui să încetați să luați orice medicament pe bază de plante pe parcursul săptămânilor premergătoare operației.

Ce să caute atunci când cumperi un medicament pe bază de plante

Dacă doriți să încercați un medicament pe bază de plante, căutați un marcaj tradițional de înregistrare pe bază de plante (THR) pe ambalajul produsului.

Acest lucru înseamnă că medicamentul respectă standardele de calitate referitoare la siguranță și fabricație și oferă informații despre cum și când trebuie utilizat.

Dar ar trebui să fiți conștienți de faptul că:

Puteți găsi produse înregistrate THR în magazinul local de sănătate, farmacie sau supermarket.

Riscurile de a cumpăra medicamente din plante online sau prin comandă prin poștă

Riscul obținerii de medicamente false, standardizate, nelicențiate sau contaminate sunt crescute prin cumpărarea medicamentelor online sau prin comandă prin poștă.

Medicamentele pe bază de plante licențiate fabricate în afara Regatului Unit nu pot fi supuse reglementărilor.

Pot fi copii ale medicamentelor autorizate, dar fabricate în fabrici fără licență, fără control de calitate.

Unele site-uri web pot părea legitime, dar sunt confruntate de medici sau farmaciști falsi.

Produsele din plante vândute online pot conține, de asemenea, ingrediente interzise și substanțe toxice.

Puteți găsi o listă cu ingrediente pe bază de plante interzise și restricționate pe site-ul GOV.UK.

Produsele de slăbit din plante și produsele de sănătate sexuală, de exemplu, sunt cel mai bine evitate, deoarece s-a descoperit că conțin ingrediente periculoase, inclusiv ingrediente farmaceutice, care nu sunt menționate pe etichetă.

Raportarea efectelor secundare

Puteți raporta orice reacție adversă sau reacție adversă la un medicament pe bază de plante folosind schema de cartonaș galben, condusă de Agenția de reglementare a medicamentelor și a serviciilor de sănătate (MHRA).

Acest lucru poate ajuta MHRA să identifice noi reacții adverse sau riscuri asociate cu medicamente, inclusiv remedii pe bază de plante.

Ar trebui să raportați reacții adverse sau reacții adverse dacă:

  • bănuiți că reacția adversă sau reacția adversă au fost cauzate de un medicament convențional sau de plante pe care le luați
  • efectul secundar apare atunci când luați mai multe medicamente sau plante medicinale

Este important să includeți cât mai multe detalii posibile, în special orice marca sau detaliile producătorului referitoare la medicamentele pe bază de plante.

În trecut, rapoartele Cartea Galbenă au fost folosite pentru a identifica interacțiunile dintre sunătoare și alte medicamente și pentru a evidenția utilizarea substanțelor periculoase precum mercurul, plumbul și arsenicul în medicamentele ayurvedice și tradiționale chineze fără licență.