Implanturi mamare PIP

Implanturile mamare PIP au fost retrase din Marea Britanie în 2010, după ce s-a constatat că au fost fabricate în mod fraudulos cu gel de silicon neaprobat și erau mult mai predispuse la despicare (rupere) decât alte implanturi mamare.

Cercetările nu au găsit nicio dovadă care să sugereze că implanturile PIP prezintă un risc grav pentru sănătate, dar pot provoca simptome neplăcute dacă se rup și puteți fi neliniștit de părăsirea lor.

Dacă aveți implanturi PIP, ar trebui să discutați cu un chirurg dacă acestea trebuie scoase.

Nu trebuie neapărat să fie îndepărtate implanturile, dar trebuie scoase dacă se rup și dacă sunteți îngrijorat de acest lucru.

Ce sunt implanturile PIP?

Implanturile PIP sunt implanturi pentru pieptul siliconic care conțin gel de silicon neaprobat.

Acestea au fost fabricate în Franța de o companie numită Poly Implant Prostheses (PIP). Îngrijorările se referă la toate implanturile mamare produse de PIP.

Se estimează că aproximativ 47.000 de femei britanice aveau implanturi PIP montate, majoritatea trăind în continuare cu ele.

Marea majoritate a implanturilor PIP au fost montate în clinici private, dar un număr mic a fost făcut pe , în mare parte pentru reconstrucția sânului după cancerul de sân .

Riscurile implanturilor PIP

Implanturile PIP sunt de 2 până la 6 ori mai mari să se rupă decât implanturile de silicon standard.

Acest lucru nu prezintă un risc grav pentru sănătatea dvs., dar poate provoca unele simptome neplăcute.

Consultați medicul dumneavoastră de familie dacă aveți semne de ruptură, cum ar fi:

  • amețeli sau umflături în și în jurul sânului
  • o schimbare a formei sânului
  • roşeaţă
  • durere și tandrețe
  • o senzație de arsură
  • ganglionilor limfatici mărite în axă

Implanturile PIP rupte nu au efecte dovedite pe termen lung asupra sănătății. Cercetătorii britanici și europeni nu au găsit până acum nicio dovadă care să sugereze că ingredientele din implanturi pot provoca cancer sau sunt toxice.

Pentru mai multe informații , consultați raportul final al grupului de expertiză britanic (PDF, 163kb) și Comitetul științific al Comisiei Europene pentru riscuri pentru sănătate emergente și nou identificate (SCENIHR) (PDF, 963kb) .

Cum să aflați dacă aveți implanturi PIP

Este posibil să vi se ofere detalii despre implanturile mamare atunci când au fost montate. Acest lucru va include adesea informații despre producătorul de implanturi.

Dacă nu aveți aceste detalii, le puteți solicita de la clinica sau spitalul în care au fost montate implanturile. Notele medicale păstrate de medicul dumneavoastră pot include, de asemenea, aceste informații.

Majoritatea femeilor care aveau implanturi PIP montate pe ar fi trebuit deja să primească o scrisoare care să le spună despre asta și să le sfătuiască ce să facă.

Ce să faci dacă ai implanturi PIP

Ar trebui să primiți sfaturi medicale dacă aveți implanturi PIP.

  • Dacă implanturile au fost montate pe , medicul dumneavoastră medical vă poate aranja pentru a vedea un specialist în .
  • Dacă au fost montate în mod privat, contactați clinica.
  • Dacă au fost amenajate în privat și clinica nu este în măsură sau nu dorește să ajute, vorbiți cu medicul dumneavoastră de familie pentru a vedea un specialist în .

Ar trebui să aveți o scanare cu ultrasunete sau RMN pentru a verifica dacă implanturile dvs. s-au rupt. Un implant rupt ar trebui îndepărtat cât mai curând posibil.

Dacă nu există semne de ruptură, discutați cu chirurgul despre beneficiile și riscurile de a scoate implanturile sau de a le părăsi.

Dacă sunteți îngrijorat să le lăsați în interior, îndepărtarea lor va fi de obicei recomandată.

Dacă decideți să le păstrați în interior, ar trebui să aveți grijă să apară semne de ruptură și să faceți un control anual la medic pentru a vă asigura că implanturile sunt încă intacte.

Îndepărtarea și înlocuirea implanturilor PIP

Unele clinici private au fost de acord să elimine și să înlocuiască implanturile mamare PIP gratuit, în timp ce altele percep o taxă.

Următoarele clinici au spus că vor înlocui implanturile PIP gratuit, dacă este necesar medical:

Dacă clinica în care aveți implanturile instalate nu vă va ajuta, deoarece s-a închis sau nu dorește să facă acest lucru, este posibil să puteți elimina implanturile gratuit pe .

Cu toate acestea, din Anglia nu va oferi implanturi de înlocuire dacă implanturile originale au fost montate în mod privat, cu excepția unui număr foarte mic de cazuri în care au fost montate din motive medicale, mai degrabă decât cosmetice.

Dacă aveți implanturi mamare PIP montate inițial pe , este posibil să le puteți elimina și înlocui cu fără costuri.

Operația de îndepărtare și înlocuire a implanturilor PIP se face, oricând este posibil, prin tăieturile chirurgicale originale.