Eutanasia și sinuciderea asistată

Eutanasia este actul de a pune capăt în mod deliberat vieții unei persoane pentru a alina suferința.

De exemplu, ar putea fi considerată eutanasia dacă un medic a dat în mod deliberat unui pacient cu o boală terminală medicamente pe care altfel nu le trebuie pentru confortul lor, cum ar fi o supradoză de sedative sau relaxant muscular, cu scopul unic de a-și încheia viața.

Sinuciderea asistată este actul de a ajuta sau încuraja în mod deliberat o altă persoană să se omoare. Dacă o rudă a unei persoane cu o boală terminală a obținut sedative puternice, știind că persoana intenționată să folosească sedativele pentru a se ucide, poate fi considerată a fi sinucidere.

Legea

Atât eutanasia, cât și sinuciderea asistată sunt ilegale în conformitate cu legislația engleză.

Sinucidere asistata

Sinuciderea asistată este ilegală în condițiile Legii suicidului (1961) și este pedepsită cu până la 14 ani de închisoare. Încercarea de a te ucide nu este un act criminal.

Eutanasie

În funcție de circumstanțe, eutanasia este considerată fie omor sau crimă. Pedeapsa maximă este închisoarea pe viață.

Tipuri de eutanasie

Eutanasia pot fi clasificate ca:

Eutanasia activă și pasivă

Este posibil să fi auzit termenii „eutanasia activă” și „eutanasia pasivă”.

„Eutanasia activă” este uneori folosită pentru a se referi la intervenția deliberată pentru a pune capăt vieții cuiva – de exemplu, prin injectarea acestora cu o doză mare de sedative.

„Eutanasia pasivă” este uneori folosită pentru a se referi la provocarea morții cuiva prin reținerea sau retragerea tratamentului necesar pentru întreținerea vieții.

Este important să nu confundați „eutanasia pasivă” cu retragerea tratamentului care susține viața în interesul cel mai bun al persoanei. Renunțarea la un tratament care menține viața, deoarece este în interesul cel mai bun al persoanei, poate face parte din îngrijirile paliative bune și nu reprezintă eutanasia.

Sfârșitul îngrijirii vieții

Dacă vă apropiați de sfârșitul vieții, aveți dreptul la o îngrijire paliativă bună – pentru a controla durerea și alte simptome -, precum și sprijin psihologic, social și spiritual.

Puteți afla mai multe despre:

Găsiți servicii de îngrijire paliativă din apropiere .