Etichete de piele

Etichetele pielii sunt mici creșteri care îți atârnă pielea. Sunt comune și inofensive, dar pot fi eliminate dacă te deranjează.

Cum arată etichetele de piele

Etichetele pielii sunt mici, moi, cu o creștere colorată pe piele. Pot varia în culori și dimensiuni – de la câțiva milimetri până la 5 cm lățime.

Etichetele de piele se găsesc, de obicei, pe gât, în axă, în jurul inghinalului sau sub sâni. De asemenea, pot crește pe pleoape sau sub pliurile feselor.

Pot arata ca negi , dar etichetele de piele sunt de obicei:

  • neted și moale (negii tind să fie mai ruși cu o suprafață neregulată)
  • îngenuncheați și atârnați de pe piele (negii sunt de obicei ușor ridicați sau plati)
  • nu contagioase (negii se răspândesc foarte ușor, deci un focar brusc sau un grup de creșteri este mai probabil să fie negi)

Etichetele de piele nu provoacă de obicei dureri sau disconfort.

De ce apar etichete de piele

Etichetele de piele sunt făcute din fibre de colagen și vase de sânge înconjurate de piele. Colagenul este un tip de proteine găsite în întregul corp.

Atât bărbații, cât și femeile pot dezvolta etichete de piele. Acestea tind să apară la persoanele în vârstă și la persoanele obeze sau care au diabet de tip 2 .

Femeile însărcinate pot fi, de asemenea, mai predispuse să dezvolte etichete ale pielii ca urmare a modificărilor nivelului lor hormonal. Unii oameni le dezvoltă fără niciun motiv aparent.

Etichetele pielii tind să crească în pliurile pielii, unde pielea se freacă de ea însăși, cum ar fi pe gât, sub axilă sau inghinal. Acesta este motivul pentru care tind să afecteze persoanele supraponderale care au pliuri excesive ale pielii și pielii pielii.

Când etichetele de piele pot fi o problemă

Etichetele de piele sunt inofensive și nu provoacă de obicei durere sau disconfort.

Cu toate acestea, puteți lua în considerare eliminarea etichetelor de piele dacă vă afectează stima de sine, sau dacă blochează îmbrăcăminte sau bijuterii și sângerare. De obicei, va trebui să plătiți pentru a face acest lucru în mod privat.

Acest lucru se datorează faptului că eliminarea etichetelor de piele este considerată chirurgie cosmetică , care este rareori disponibilă prin . Chirurgia cosmetică este disponibilă de obicei numai pe dacă problema vă afectează sănătatea fizică sau psihică.

Uneori, etichetele pielii cad singure dacă țesutul s-a răsucit și a murit din cauza lipsei de sânge.

Îndepărtarea etichetelor de piele

Nu încercați să eliminați o etichetă de piele fără să discutați cu un medic primar. Dacă aveți o etichetă a pielii care creează probleme, luați în considerare să faceți o programare cu un medic care practică în mod privat pentru al elimina.

Etichetele de piele pot fi ușor arse sau congelate într-un mod similar cu felul în care sunt eliminate negii . De asemenea, pot fi îndepărtate chirurgical, uneori folosind anestezic local .

Înghețarea sau arderea etichetelor pielii poate provoca iritații și decolorarea temporară a pielii și este posibil ca eticheta pielii să nu cadă și să fie necesar un tratament suplimentar.

Îndepărtarea chirurgicală are avantajul de a îndepărta complet eticheta pielii, dar există riscul unei sângerări minore.

Dacă eticheta pielii dvs. este mică, cu o bază îngustă, medicul dumneavoastră poate sugera să încercați să o eliminați singur.

De exemplu, ei pot sugera legarea de pe baza etichetei pielii cu ață dentară sau bumbac pentru a-i întrerupe aportul de sânge și a-l face să scadă (ligatura).

Nu încercați niciodată să eliminați singur etichetele mari de piele, deoarece vor sângera puternic.