Eczeme atopice – Complicații

Persoanele cu eczeme atopice pot dezvolta uneori probleme fizice și psihologice suplimentare.

Infecții bacteriene ale pielii

Deoarece eczema atopică poate provoca pielea voastră să fie crăpată și ruptă, există riscul ca pielea să se infecteze cu bacterii. Riscul este mai mare dacă vă zgâriați eczema sau nu folosiți corect tratamentele.

Semnele unei infecții bacteriene pot include:

  • lichid care curge de pe piele
  • o crustă galbenă pe suprafața pielii
  • mici pete alb-gălbui care apar în eczemă
  • pielea devine umflată și dureroasă
  • simțindu-se fierbinte și înfiorător și, în general, senzație de rău

Simptomele tale normale se pot agrava rapid și este posibil ca eczema să nu răspundă la tratamentele tale obișnuite.

Ar trebui să vă adresați unui medic cât mai curând posibil dacă credeți că pielea copilului dvs. sau a copilului dvs. s-a putut infecta.

De obicei, ei vor prescrie antibiotice pentru a trata infecția, precum și să se asigure că inflamația pielii care a dus la infecție este bine controlată.

Vorbeste cu un medic de familie daca acestea nu ajuta sau simptomele tale se agraveaza.

După ce infecția ta s-a șters, un medic de familie va prescrie noi provizii pentru orice creme și unguente pe care le folosești pentru a evita contaminarea. Tratamentele vechi trebuie eliminate.

Infecții virale ale pielii

De asemenea, este posibil ca eczema să fie infectată cu virusul herpes simplex, care în mod normal provoacă răni . Aceasta se poate dezvolta într-o afecțiune serioasă numită eczema herpeticum.

Printre simptomele eczemei herpeticum se numără:

  • zone cu eczeme dureroase care se agravează rapid
  • grupuri de blistere pline de lichid, care se deschid și lasă plăgi mici și puțin adânci pe piele
  • simțindu-se fierbinte și tremurător și, în general, senzație de rău, în unele cazuri
Imagine cu erupții cutanate eczema herpeticum

Credit:

JOHN RADCLIFFE BIBLIOTECA FOTO


Contactați imediat un medic dacă suspectați eczema herpeticum. Dacă nu puteți contacta un medic, sunați la 111 sau mergeți la cel mai apropiat spital.

Dacă vi s-a pus diagnosticul cu eczema herpeticum, vi se va administra un medicament antiviral numit aciclovir.

Efecte psihologice

Pe lângă faptul că te afectează fizic, eczema atopică te poate afecta și psihologic.

Copiii de vârstă preșcolară cu eczemă atopică pot avea mai multe șanse să aibă probleme de comportament, cum ar fi hiperactivitatea decât copiii care nu au afecțiune. De asemenea, au mai multe șanse să depindă mai mult de părinții lor.

Intimidare

Școlarii pot suferi tachinări sau intimidări dacă au eczeme atopice. Orice tip de intimidare poate fi traumatic și dificil pentru un copil.

Copilul tău poate deveni liniștit și retras. Explicați situația profesorului copilului și încurajați-vă copilul să vă spună cum se simt.

Societatea Națională de Eczeme oferă informații despre grupurile de sprijin regional , unde este posibil să întâlniți alte persoane care trăiesc cu eczeme atopice.

Probleme cu somnul

Problemele legate de somn sunt frecvente la persoanele cu eczeme.

Lipsa somnului poate afecta starea de spirit și comportamentul. De asemenea, poate face mai dificilă concentrarea la școală sau la serviciu.

Dacă copilul tău are probleme de somn din cauza eczemei lor, acesta poate rămâne în urmă cu munca lor școlară. S-ar putea ajuta să-i anunțe pe profesori despre starea lor, astfel încât să poată fi luat în considerare.

În timpul unei sclipiri severe de eczemă, este posibil ca copilul dvs. să aibă nevoie de timp liber de la școală. Acest lucru poate afecta, de asemenea, capacitatea lor de a ține pasul cu studiile lor.

Încredere în sine

Eczema atopică poate afecta încrederea în sine atât a adulților, cât și a copiilor. Copiilor le este foarte dificil să se ocupe de starea lor, ceea ce poate duce la o imagine de sine slabă.

În cazul în care copilul tău are lipsă severă de încredere, acesta poate afecta capacitatea lor de a dezvolta abilități sociale. Sprijinul și încurajarea vor ajuta la creșterea încrederii în sine a copilului și le va oferi o atitudine mai pozitivă cu privire la aspectul lor.

Vorbiți cu un medic de familie dacă vă preocupă eczema copilului dvs. le afectează grav încrederea. Aceștia pot beneficia de sprijin psihologic de specialitate.