Dureri de cap hormonale

Multe femei se confruntă cu dureri de cap cauzate de modificările hormonilor lor.

Potrivit dr. Anne MacGregor , fostă a Centrului Național de Migrenă , mai mult de jumătate dintre femeile care primesc migrene observă o legătură cu perioadele lor.

Aceste așa-numite „migrene menstruale” tind să fie deosebit de severe.

„Migrena este foarte probabil să se dezvolte în cele două zile care duc până la o perioadă sau în primele 3 zile în cursul unei perioade. Acest lucru se datorează scăderii naturale a nivelului de estrogen în aceste momente.

„Atacurile sunt de obicei mai severe decât migrenele în alte perioade ale lunii și sunt mai susceptibile să revină a doua zi”, spune ea.

Perioadele nu sunt singurul declanșator al durerilor de cap hormonale.

Alte cauze includ:

  • pastila contraceptiva orala combinata – unele femei isi doresc durerile de cap in timp ce sunt pe pilula, dar altele raporteaza atacuri mai frecvente, mai ales in saptamana fara pilule, cand nivelurile de estrogen scad
  • menopauză – durerile de cap se agravează de obicei pe măsură ce te apropii de menopauză, în parte pentru că perioadele vin mai des și parțial pentru că ciclul hormonal normal este perturbat
  • sarcina – durerile de cap se pot agrava în primele săptămâni de sarcină, dar de obicei se îmbunătățesc sau se opresc complet în ultimele 6 luni; ei nu fac rău copilului

Semne de dureri de cap hormonale

Merită să păstrați un jurnal pentru cel puțin 3 cicluri menstruale pentru a vă ajuta să verificați dacă migrenele dvs. sunt legate de perioadele dvs.

Dacă sunt legate, un jurnal vă poate ajuta să identificați în ce etapă din ciclul dvs. primiți o migrenă.

Migraine Trust are un jurnal online pentru cefalee , care poate fi un instrument util.

Sfaturi de auto-ajutor pentru durerile de cap hormonale

Dacă păstrarea unui jurnal vă arată că durerile de cap se dezvoltă chiar înainte de perioada dvs., puteți încerca aceste sfaturi pentru a ajuta la prevenirea unei migrene:

  1. Mâncați mici gustări frecvente pentru a vă menține nivelul glicemiei. Lipsa meselor sau a merge prea mult timp fără mâncare poate declanșa atacuri. Faceți o mică gustare înainte de a merge la culcare și mâncați întotdeauna micul dejun. Iată 5 mic dejun sănătos
  2. Aveți un model de somn obișnuit și evitați somnul prea mult sau prea puțin. Aflați cum puteți dormi o noapte bună
  3. Evită stresul. Dacă acest lucru se dovedește dificil, găsiți modalități de a face față stresului, cum ar fi luarea de exerciții fizice regulate și utilizarea strategiilor de relaxare. Utilizați aceste 10 busters de stres

Tratamente pentru durerile de cap hormonale

Tratamente cu migrenă

De asemenea, medicul dumneavoastră vă poate prescrie medicamente anti-migrene pentru a vă lua în jurul perioadei.

Aceștia nu conțin hormoni, dar pot ajuta la stoparea dezvoltării durerilor de cap.

Acestea includ tablete numite triptani și un tip de calmant numit acid mefenamic.

Pastile contraceptive continue

Discutați cu medicul dvs. dacă credeți că pastilele contraceptive vă înrăutățesc migrenele.

Dacă aveți dureri de cap în zilele în care nu luați pastilele, puteți evita căderea bruscă a estrogenului, luând mai multe pachete continuu, fără pauză.

Aflați mai multe despre pilula contraceptivă

Terapie de înlocuire a hormonilor

Schimbările hormonale care se întâmplă pe măsură ce femeile se apropie de menopauză înseamnă că toate tipurile de dureri de cap, inclusiv migrenele, devin mai frecvente.

Terapia de înlocuire a hormonilor (HRT) poate fi de ajutor pentru tratarea bufeurilor și transpirațiilor.

Dar dacă aveți migrene, cel mai bine este să folosiți plasturi sau un gel, deoarece aceste tipuri de HRT mențin nivelul de hormoni mai stabil decât comprimatele și sunt mai puțin susceptibile să declanșeze migrene.

Terapia cu estrogen

Dacă aveți perioade obișnuite, un medic vă poate prescrie un gel sau un plasture de estrogen, pe care le utilizați înainte de expirarea perioadei dvs. și pentru câteva zile în timpul perioadei.

Dar acestea nu sunt prescrise în mod obișnuit pentru migrenele menstruale.