Cistita – Simptome

Cistita poate provoca probleme cu pipi și te face să te simți rău.

Simptomele cistitei la adulți

Cistita la adulți poate provoca:

La adulți, cistita nu provoacă de obicei o temperatură ridicată (febră).

Dar dacă aveți o temperatură de 38C (100.4F) sau mai mare și durere în partea inferioară a spatelui sau în părțile laterale, poate fi un semn al unei infecții renale .

Simptomele cistitei la copii

Poate fi dificil de spus dacă un copil are cistită, deoarece simptomele pot fi vagi, iar copiii mici nu pot comunica cu ușurință modul în care se simt.

Simptomele posibile ale cistitei la copiii mici pot include:

Copiii cu cistită pot avea uneori și simptome de obicei întâlnite la adulți, cum ar fi durerea atunci când face pipi, pipi mai des decât în mod normal și dureri în burtă.

Când să vezi un medic

Dacă sunteți o femeie care a avut cistită înainte sau dacă aveți simptome ușoare care au durat mai puțin de 3 zile, nu este neapărat nevoie să consultați un medic primar.

Cistita este foarte frecventă la femei, iar cazurile ușoare devin adesea mai bune pe cont propriu.

Încercați unele măsuri de auto-ajutor sau discutați cu un farmacist dacă aveți nevoie de sfaturi despre tratarea cistitei .

Dar ar trebui să vedeți un medic de familie dacă:

  • nu ești sigur dacă este cistită
  • simptomele tale sunt severe
  • simptomele tale nu încep să se amelioreze în 3 zile
  • aveți cistită frecvent
  • Esti insarcinata
  • copilul dumneavoastră are simptome
  • esti un barbat

Copiii și bărbații ar trebui să fie întotdeauna văzuți de un Medic de familie dacă au simptome de cistită, deoarece starea este mai puțin frecventă și ar putea fi mai gravă în aceste grupuri.

Cistita nu este de obicei un motiv de îngrijorare serioasă, dar simptomele pot fi similare cu alte câteva afecțiuni, de aceea este important să obțineți un diagnostic corect dacă nu sunteți sigur dacă îl aveți.

Cistită interstițială

Ar trebui să vedeți un Medic de familie dacă aveți dureri pelvine pe termen lung sau frecvente și probleme de pipi, deoarece puteți avea o afecțiune numită cistită interstițială.

Aflați mai multe despre cistita interstițială