Cancer laringian (laringe) – Prevenire

Se crede că majoritatea cancerelor laringiene pot fi prevenite prin adoptarea unui stil de viață sănătos.

Evitarea produselor din tutun, reducerea cantității de alcool consumat și a alimentației sănătoase sunt deosebit de importante în reducerea șanselor de a dezvolta afecțiunea.

Evitarea produselor din tutun

Utilizarea produselor din tutun crește șansele de a dezvolta mai multe tipuri diferite de cancer, inclusiv cancerul laringian.

Tutunul are mai multe forme, inclusiv:

  • țigări
  • tutun de pipă
  • trabucuri
  • țigări de foi
  • snuff (tutun pudră strecurat prin nas)
  • tutun de mestecat

Dacă fumați sau utilizați alte produse din tutun, oprirea va avea atât beneficii de sănătate pe termen scurt, cât și pe termen lung, inclusiv reducerea semnificativă a riscului dumneavoastră de a dezvolta cancer laringian.

Dacă decideți să renunțați la fumat, medicul dumneavoastră medical vă poate face referire la un serviciu de încetare a fumatului , care vă poate ajuta să renunțați. Puteți, de asemenea, să apelați linia de asistență pentru fumat la 0300 123 1044 – personalul de asistență special instruit vă poate oferi consultanță și asistență gratuit.

Dacă doriți să renunțați la fumat, dar nu doriți să fiți referiți la un serviciu de stopare a fumatului, medicul dumneavoastră medical ar trebui să fie capabil să vă prescrie tratament medical pentru a vă ajuta cu orice simptome de retragere.

Citiți mai multe despre încetarea fumatului .

Reducerea alcoolului

Rămânerea în conformitate cu recomandările recomandate pentru consumul de alcool va reduce, de asemenea, riscul de a dezvolta cancere laringiene și hepatice.

  • bărbaților și femeilor li se recomandă să nu bea în mod regulat mai mult de 14 unități pe săptămână
  • răspândiți-vă băutura peste 3 zile sau mai mult dacă beți până la 14 unități pe săptămână

O unitate de alcool este egală cu aproximativ o jumătate de halbă de rezerve normale sau o măsură de pub (25 ml) sau băuturi spirtoase. Citiți mai multe despre unitățile de alcool .

Studiile au descoperit că riscul dumneavoastră de a dezvolta cancer laringian se reduce semnificativ în termen de 5 până la 10 ani de la a nu bea, iar după 20-30 de ani riscul dvs. este aproximativ același cu cineva care nu a băut niciodată alcool.

Contactați medicul dumneavoastră de familie dacă vi se pare dificil să reduceți cantitatea de alcool pe care o beți. Este posibil să aveți nevoie de tratament suplimentar, care ar putea include consiliere, muncă în grup sau medicamente.

Citiți mai multe despre tratamentele pentru consumul incorect de alcool și sfaturi despre reducerea cantității de băut .

Dieta sanatoasa

Cercetările arată că o dietă care conține o mulțime de fructe și legume proaspete, în special roșii, citrice (cum ar fi portocale, grapefruits și lămâi), ulei de măsline și ulei de pește, poate reduce riscul de a face cancer laringian. Acest tip de dietă este uneori cunoscut sub numele de „ dietă mediteraneană ”.

Consumul de fructe și legume în fiecare zi poate ajuta la reducerea șanselor de a dezvolta mai multe tipuri de cancer, inclusiv cancerul laringian.

Citiți despre alimente și dietă și alimentație sănătoasă pentru mai multe informații și sfaturi.