Boala Alzheimer – Prevenire

Deoarece cauza exactă a bolii Alzheimer este încă necunoscută, nu există nici o modalitate sigură de a preveni afecțiunea. Dar un stil de viață sănătos vă poate ajuta să vă reduceți riscul.

Reducerea riscului de boli cardiovasculare

Boala cardiovasculară a fost legată de un risc crescut de boală Alzheimer și demență vasculară .

Este posibil să vă puteți reduce riscul de a dezvolta aceste afecțiuni – precum și alte probleme grave, cum ar fi accidente vasculare cerebrale și atacuri de cord – făcând măsuri pentru a vă îmbunătăți sănătatea cardiovasculară.

Acestea includ:

Alți factori de risc pentru demență

Ultimele cercetări sugerează că și alți factori sunt importanți, deși acest lucru nu înseamnă că acești factori sunt direct responsabili de provocarea demenței.

Acestea includ:

Cercetarea a ajuns la concluzia că, modificând toți factorii de risc pe care îi putem schimba, riscul nostru de demență ar putea fi redus semnificativ.

Rămâi activ mental și social

Există câteva dovezi care sugerează că ratele de demență sunt mai mici la persoanele care rămân active mental și social de-a lungul vieții.

Poate fi posibil să vă reduceți riscul de boală Alzheimer și alte tipuri de demență prin:

S-a demonstrat că intervenții precum „antrenamentul creierului” jocuri pe calculator îmbunătățesc cogniția într-o perioadă scurtă de timp, însă cercetările nu au demonstrat încă dacă acest lucru poate ajuta la prevenirea demenței.

Citiți mai multe despre prevenirea demenței .