Boala Alzheimer – Cauze

Se crede că boala Alzheimer este cauzată de acumularea anormală de proteine în și în jurul celulelor creierului.

Una dintre proteinele implicate este numită amiloid, depuneri ale căror plăci formează plăci în jurul celulelor creierului.

Cealaltă proteină se numește tau, depozitele cărora se încurcă în celulele creierului.

Deși nu se știe cu exactitate care determină începerea acestui proces, oamenii de știință știu acum că începe cu mulți ani înainte de apariția simptomelor.

Pe măsură ce celulele creierului sunt afectate, există și o scădere a mesagerilor chimici (numiți neurotransmițători) implicați în trimiterea de mesaje sau semnale între celulele creierului.

Nivelurile unui neurotransmițător, acetilcolina, sunt deosebit de scăzute în creierul persoanelor cu boala Alzheimer.

În timp, diferite zone ale creierului se micșorează. Primele zone de obicei afectate sunt responsabile de amintiri.

În forme mai neobișnuite ale bolii Alzheimer, diferite zone ale creierului sunt afectate.

Primele simptome pot fi mai degrabă probleme cu vederea sau limbajul, mai degrabă decât memoria.

Risc crescut

Deși nu se știe încă ce declanșează boala Alzheimer, sunt cunoscuți mai mulți factori care vă cresc riscul de a dezvolta afecțiunea.

Vârstă

Vârsta este cel mai important factor. Probabilitatea de a dezvolta boala Alzheimer se dublează la fiecare 5 ani după ce împliniți 65 de ani.

Dar nu doar persoanele în vârstă sunt expuse riscului de a dezvolta boala Alzheimer. Aproximativ 1 din 20 de persoane cu afecțiune sunt sub 65 de ani.

Aceasta se numește boala Alzheimer cu debut precoce sau tânăr și poate afecta persoanele de la vârsta de 40 de ani.

Istorie de familie

Genele pe care le moștenești de la părinți pot contribui la riscul de a dezvolta boala Alzheimer, deși creșterea efectivă a riscului este mică.

Dar în câteva familii, boala Alzheimer este cauzată de moștenirea unei singure gene și riscurile de transmitere a afecțiunii sunt mult mai mari.

Dacă mai mulți dintre membrii familiei dvs. au dezvoltat demență de-a lungul generațiilor, și în special la o vârstă fragedă, este posibil să doriți să solicitați consiliere genetică pentru informații și sfaturi despre șansele dvs. de a dezvolta boala Alzheimer atunci când sunteți mai în vârstă.

Site-ul Societății Alzheimer are mai multe informații despre genetica demenței .

Sindromul Down

Persoanele cu sindrom Down au un risc mai mare de a dezvolta boala Alzheimer.

Acest lucru se datorează faptului că vina genetică care cauzează sindromul Down poate determina, de asemenea, acumularea de plăci amiloide în creier în timp, ceea ce poate duce la boala Alzheimer la unele persoane.

Leziuni la nivelul capului

Persoanele care au suferit o vătămare severă la cap pot avea un risc mai mare de a dezvolta boala Alzheimer, dar este încă nevoie de multe cercetări în acest domeniu.

Boala cardiovasculara

Cercetările arată că mai mulți factori de viață și condiții asociate bolilor cardiovasculare pot crește riscul bolii Alzheimer.

Acestea includ:

Vă puteți ajuta să reduceți riscul prin:

Alți factori de risc

În plus, cele mai recente cercetări sugerează că și alți factori sunt importanți, deși acest lucru nu înseamnă că acești factori sunt direct responsabili de provocarea demenței.

Acestea includ:

Citiți mai multe despre reducerea riscului dumneavoastră de boală Alzheimer .