Care este indicele de masă corporală (IMC)?

Indicele de masă corporală (IMC) este o măsură care îți folosește înălțimea și greutatea pentru a-ți determina dacă greutatea este sănătoasă.

Calculul IMC împarte greutatea unui adult în kilograme în funcție de înălțimea lor în metri pătrați. De exemplu, un IMC de 25 înseamnă 25 kg / m2.

Intervalele IMC

Pentru majoritatea adulților, un IMC ideal este în intervalul 18,5 până la 24,9.

Pentru copii și tineri cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani, calculul IMC ia în considerare vârsta și sexul, precum și înălțimea și greutatea.

Dacă IMC-ul dvs. este:

  • sub 18,5 – te afli în limita de greutate
  • între 18,5 și 24,9 – vă aflați în intervalul de greutate sănătos
  • între 25 și 29,9 – sunteți în gama supraponderală
  • între 30 și 39,9 – sunteți în intervalul obez

Dacă doriți să vă calculați IMC, încercați calculatorul nostru sănătos de greutate .

Precizia IMC

IMC ia în considerare variațiile naturale ale formei corpului, oferind un interval de greutate sănătos pentru o anumită înălțime.

Pe lângă măsurarea IMC, profesioniștii din domeniul sănătății pot lua în considerare alți factori atunci când evaluează dacă sunteți o greutate sănătoasă.

Musculatura este mult mai densă decât grăsimea, astfel încât oamenii foarte musculoși, cum ar fi boxerii cu greutate mare, antrenorii de greutate și sportivii, pot fi o greutate sănătoasă, chiar dacă IMC-ul lor este clasat ca obez.

Grupul etnic vă poate afecta riscul unor afecțiuni de sănătate. De exemplu, adulții de origine asiatică pot avea un risc mai mare de probleme de sănătate la niveluri de IMC sub 25.

Nu trebuie să utilizați IMC ca măsură dacă sunteți gravidă. Obțineți sfaturi de la moașă sau medic de familie dacă sunteți preocupat de greutatea dumneavoastră.

Informatii suplimentare