Pot afla sexul copilului meu?

Dacă doriți să aflați sexul copilului dvs., de obicei, în timpul celei de-a doua scanări cu ultrasunete de rutină (sonogramă) .

Această scanare se face atunci când sunteți gravidă în jur de 18 până la 21 de săptămâni, iar scopul principal este să verificați unele anomalii fizice la copil.

Dacă doriți să cunoașteți sexul copilului dvs., trebuie să întrebați sonograful (persoana care efectuează scanarea) la începutul scanării, astfel încât să știe că trebuie să verifice.

Aceasta nu este o știință exactă și sonograful nu va putea fi 100% sigur cu privire la sexul copilului tău. De exemplu, dacă bebelușul tău se află într-o poziție penibilă sau se mișcă foarte mult, poate fi dificil sau imposibil de spus dacă copilul tău este bărbat sau femeie.

Unii părinți ar putea fi capabili să afle sexul copilului lor dacă aleg să testeze anumite anomalii genetice, cum ar fi sindromul Down.

Unele spitale pot avea o politică de a nu le spune părinților sexul copilului lor. Dacă spitalul dumneavoastră nu informează în mod regulat părinții despre sexul copilului lor și doriți să aflați în continuare, este posibil să puteți plăti în privat pentru o scanare. Vorbiți cu fiograful sau moașa pentru a afla mai multe.

Consultați ghidul sarcinii și al bebelușilor pentru a afla mai multe despre scanarea cu ultrasunete între 18 și 21 de săptămâni .