Este sigur să mâncați sushi în timpul sarcinii?

De obicei este sigur să mănânci sushi și alte feluri de mâncare preparate cu pește crud când ești însărcinată. Dar, în funcție de ce pește este făcut sushi, poate trebuie să vă asigurați că a fost congelat mai întâi.

De asemenea, ar trebui să limitați cantitatea unor tipuri de pește pe care le consumați în timpul sarcinii, cum ar fi tonul și peștele gras.

Pentru mai multe informații, consultați Dacă femeile însărcinate și care alăptează trebuie să evite unele tipuri de pești?

Sushi făcut cu pește crud

Ocazional, peștele crud precum somonul conține viermi mici paraziți, cum ar fi anisakis, care vă pot îmbolnăvi. Acești viermi pot provoca probleme de sănătate la oameni dacă mănâncă pește crud sau subțire infectat cu ei.

Infecția cu acești viermi duce la o afecțiune cunoscută sub denumirea de anisakidoză (cunoscută anterior sub denumirea de anisakioză sau anisakioză).

Printre simptomele se numără:

Boala este neplăcută și dureroasă, iar în cazuri foarte rare poate fi fatală. Consumul de pește contaminat cu anisakis poate provoca, de asemenea, o reacție alergică . Congelarea peștilor sălbatici crudi ucide orice viermi care pot fi prezenți și face ca alimentația să fie în siguranță.

Anumite pește de crescătorie destinate a fi consumate crude în preparate precum sushi, cum ar fi somonul de fermă, nu mai trebuie să fie înghețate în prealabil. Acest lucru se datorează faptului că aceste tipuri particulare de pești de crescătorie sunt foarte puțin probabil să conțină viermi paraziti din cauza metodelor de creștere utilizate.

Sushi făcut cu pește vindecat

Unii pești obișnuiți să facă sushi, cum ar fi somonul afumat, nu trebuie să fie înghețați înainte de a fi folosiți, deoarece majoritatea proceselor de fumat ucid orice viermi paraziți din pește. Alte metode, cum ar fi sărarea sau muratul, de asemenea, fac ca peștele crud să fie sigur de mâncare.

Sushi făcut cu crustacee

O mulțime de sushi conține crustacee, cum ar fi:

  • creveți
  • creveții
  • crabi
  • scoici

Când ești însărcinată, ar trebui să mănânci numai crustacee gătită. Cochilii crudi pot conține virusuri și bacterii dăunătoare care pot provoca intoxicații alimentare .

Pentru mai multe informații, consultați Pot mânca crustacee în timpul sarcinii?

Dacă mâncați sushi preparat într-un restaurant, întrebați dacă crustaceii din ea au fost gătite.

Sushi din magazine și restaurante

O mulțime de sushi vândute în magazine nu se fac la magazin. Acest tip de sushi ar trebui să fie bine să mănânce, deoarece, dacă un magazin sau un restaurant cumpără sushi gata pregătit, peștele brut folosit la fabricarea acestuia va fi supus unui tratament adecvat de îngheț.

Sushi de casă

Dacă vă faceți propriul sushi acasă, congelați peștele cel puțin 4 zile înainte de a-l folosi.

Citiți răspunsurile la mai multe întrebări despre sarcină .

Informatii suplimentare