Depinde dacă crustacii sunt crude sau au fost gătite.
Evitați crustacee crudă
Cel mai bine este să nu mâncați crustacee crudă în timp ce sunteți gravidă pentru a reduce riscul de intoxicații alimentare, care poate fi deosebit de neplăcut în timpul sarcinii . Aceasta include:
- stridii
- midii
- scoici
- moluște comestibile
- winkles
- creveții
- creveți
- crabi
- Rac de râu
- homar
Crustaceele crude pot fi contaminate cu bacterii dăunătoare, virusuri sau toxine (otrăvuri) care vă pot îmbolnăvi.
Crustacee gătită
Este sigur să mănânci crustacee în timpul sarcinii, atât timp cât a fost gătită bine. Orice bacterie sau viruși sunt de obicei uciși prin gătirea minuțioasă. Cu toate acestea, dacă sunt prezente toxine, acestea nu vor fi îndepărtate complet prin gătire.
Conform reglementărilor sau testării, fructele de coajă comerciale sunt obligatorii prin lege. Dacă doriți să luați crustacee din orice ape publice, este important să verificați notificările locale sau cu autoritatea locală dacă este sigur să mâncați crustacee din acea zonă.
Consultați pești și crustacee pentru sfaturi suplimentare. Dacă aveți probleme, este posibil să preferați să nu mâncați crustacee în timp ce sunteți gravidă.
Citiți răspunsurile la mai multe întrebări despre sarcină .