Este sigur să folosiți bronzul fals în timpul sarcinii?

În general, se consideră sigur să folosești creme și loțiuni bronzate false în timpul sarcinii, dar este probabil cel mai bine să eviți tranturile, deoarece efectele inhalării spray-ului nu sunt cunoscute.

Ingredientul activ în bronzul fals este dihidroxiacetona (DHA). Aceasta este o substanță non-toxică care reacționează cu celulele din stratul exterior al pielii și produce un pigment maroniu (culoare) numit melanoidină. Deoarece DHA nu este gândit să depășească stratul exterior al pielii, acesta nu este absorbit în corp și nu vă poate răni copilul.

Chiar dacă nu sunt cunoscute riscurile pentru bebelușul tău de a folosi conserve false în timpul sarcinii, există riscul să ai o reacție alergică la ele. Acest lucru se poate întâmpla deoarece modificările nivelului hormonal îți pot face pielea mai sensibilă decât în mod normal. Dacă folosești bronzul fals, testează întotdeauna produsul pe o suprafață mică de piele, pentru a vedea dacă ai o reacție.

Pastilele de bronzare sunt interzise în Marea Britanie și nu trebuie utilizate de nimeni, inclusiv de femeile gravide. Conțin cantități mari de beta-caroten sau canthaxantină, care sunt utilizate în mod obișnuit ca coloranți alimentari și pot fi toxice pentru un copil nenăscut. Alte reacții adverse pot include hepatita și deteriorarea retinei (țesutul sensibil la lumină din spatele ochiului).

Informatii suplimentare

Întreabă un doctor onlineRapid și ușor, doctori verificați, confidențial și anonim

Cu Medic Chat ai la dispoziție 400+ doctori online din 40 specialități medicale.

N-a fost niciodată mai ușor să iei legătura cu un medic de specialitate!