Ce este îngrijirea preconcepțională?

Îngrijirea preconcepțională este o oportunitate pentru dumneavoastră și partenerul dvs. de a vă îmbunătăți sănătatea înainte de a începe să încercați un copil. Un profesionist din domeniul sănătății vă poate ajuta să vă evaluați sănătatea, starea de viață și stilul de viață, să identificați zonele pe care poate doriți să le îmbunătățiți.

Îngrijirea preconcepției poate fi utilă dacă:

Permiteți mult timp pentru planificarea preconcepției și îngrijirea înainte de a începe să încercați un copil.

Îți vei crește șansele de a rămâne însărcinată dacă atât tu, cât și partenerul tău ești în stare de sănătate bună. O dietă proastă, fiind supraponderală sau obeză, fumatul, băutul și condițiile de muncă nesănătoase pot afecta calitatea spermatozoizilor și vă pot opri să rămâneți gravidă. Ar trebui să încercați amândoi să vă faceți stilul de viață cât mai sănătos posibil înainte de a încerca să concepeți.

Dacă aveți nevoie de sfaturi despre îngrijirea preconcepțională înainte de a încerca un copil, medicul de familie sau o moașă vă pot oferi mai multe informații. Îngrijirea preconcepțională este asigurată și de unele asistente medicale, vizitatori de sănătate, clinici de planificare familială și clinici de femei bine.

Citiți răspunsurile la mai multe întrebări despre sarcină .

Informatii suplimentare:

Întreabă un doctor onlineRapid și ușor, doctori verificați, confidențial și anonim

Cu Medic Chat ai la dispoziție 400+ doctori online din 40 specialități medicale.

N-a fost niciodată mai ușor să iei legătura cu un medic de specialitate!